NUTRITIE SANATATE

Care e cea mai bună pâine pentru diabetici: Menține nivelul glicemiei scăzut

Care e cea mai bună pâine pentru diabetici: Menține nivelul glicemiei scăzut. Diabetul necesită un control atent al dietei, alegerea alimentelor potrivite, inclusiv a pâinii, jucând un rol esențial în gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Diferitele tipuri de pâine au efecte diferite asupra acestor niveluri, unele dintre ele ajutând la un control mai eficient al diabetului, în timp ce altele pot avea efectul opus.

Care e cea mai bună pâine pentru diabetici

Experții Holland and Barrett subliniază faptul că o modalitate de a controla glicemia în diabet este de a mânca pâinea „potrivită”. Este important să se ia în considerare indicele glicemic (IG), care măsoară cât de repede un aliment crește glicemia.

CITEȘTE ȘI: Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă

Alegeți produse cu un IG scăzut sau mediu, cum ar fi pâinea din grâu integral și pâinea de secară.

De ce este de preferat pâinea fermentată pentru diabet?

Un studiu interesant publicat în British Journal of Nutrition arată că pâinea cu aluat fermentat este asociată cu niveluri mai scăzute de zahăr din sânge. Oamenii de știință explică acest efect prin modificarea structurii carbohidraților în timpul procesului de fermentare, care încetinește transformarea lor în glucoză.

Tipurile de pâine recomandate pentru diabetici

Diabeticii sunt încurajați să consume pâine integrală și pâine de secară în detrimentul covrigilor sau a pâinilor făcute din făină albă de grâu. Acestea din urmă au un indice glicemic ridicat și pot contribui la o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Alegerea pâinii potrivite este esențială pentru diabetici, pâinea cu indice glicemic scăzut, fermentată cu kvass și fabricată din ingrediente din grâu integral sau secară, fiind o opțiune preferată. Este important să se adapteze dieta la nevoile individuale și să se consulte un medic sau un nutriționist.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Alimentul care poate înlocui pâinea – Are puține calorii

A fi capabil să controlezi nivelul de zahăr din sânge prin intermediul unor alimente selectate în mod corespunzător, inclusiv pâinea, joacă un rol esențial în menținerea unui stil de viață sănătos pentru diabet, potrivit actualno.com.

Comentarii: