NUTRITIE SANATATE

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă

www.rossetto.ro

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă. O felie de pâine cu unt este cel mai rapid, mai gustos și mai sățios mic dejun. Dacă aveți anumite probleme de sănătate, atunci trebuie neapărat să renunțați la ea, avertizează nutriționistul rus Dr. Elena Solomatina.

Ea dezvăluie pentru cine popularul mic dejun poate fi o adevărată otravă, mai ales dacă este combinat cu cârnați.

„În sine, această combinație este destul de dăunătoare. Pâinea albă, cu excepția caloriilor goale și a zahărului, nu aduce practic nimic, iar untul este destul de bogat în calorii și conține colesterol”, explică expertul.

CITEȘTE ȘI: De ce să renunți la a mai mânca pâine albă: Nu conține substanțe nutritive și te îmbătrânește

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă

Potrivit nutriționistului, nu trebuie să consumați această combinație dacă:

  • aveți diabet;
  • ați fost diagnosticat cu ateroscleroză;
  • sunteți supraponderal.

Dacă nu aveți probleme de sănătate, atunci nu trebuie să renunțați la micul dejun preferat. Dar chiar și în acest caz, respectați măsura și nu vă lăsați dus de val de acest fel de mâncare.

Pentru a reduce pagubele sandvișurilor, țineți minte două sfaturi simple:

  • înlocuiți pastele din făină albă cu o alternativă din cereale integrale;
  • felia de pâine să fie subțire tăiată și unsă cu puțin unt

Acest din urmă produs are și el beneficii. Faptul este că este bogat în acizi grași omega-3 și omega-6, aminoacizi și vitaminele A, B, C, D, E și K. Acestea sunt surse de energie indispensabile pentru om, au un efect benefic asupra stării pielii, întăresc părul și unghiile, încetinesc procesele de îmbătrânire din organism.

„Acest produs gras este o sursă de grăsimi nesaturate, care susțin tonusul vaselor de sânge”, explică Dr. Oksana Panova.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce pâine

„Datorită acidului lauric din compoziția sa, acest aliment oferă, de asemenea, protecție împotriva infecțiilor fungice și microbiene”, spune expertul.

Dr. Panova recomandă, de asemenea, alegerea uleiurilor cu un procent mai mare de ungere, deoarece cele cu un procent mai mic, din cauza volumului mare de lichid, au nevoie de o stabilizare suplimentară. Acest lucru sugerează că acestea conțin mai mulți conservanți, agenți de îngroșare și stabilizatori, potrivit actualno.com.

Comentarii: