REVIEW

De ce trebuie să te zgârii atunci când mănânci, dacă ești în Japonia: Obiceiuri curioase din alte țări care te vor face să râzi

De ce trebuie să te zgârii atunci când mănânci, dacă ești în Japonia: Obiceiuri curioase din alte țări care te vor face să râzi. Fiecare țară are propriile obiceiuri și reguli de conduită specifice, vorbite sau nespuse. Cei care vin din afară sunt obligați să respecte eticheta și regulile locale.

Acest lucru se aplică și demnitarilor și șefilor de stat. Președintele american Joe Biden, de exemplu, a fost criticat pentru că a ignorat protocolul în timpul întâlnirii sale cu regele Carol al III-lea, permițându-și să țină mai mult timp mâna monarhului britanic în timp ce îi strângea mâna, precum și pentru că l-a atins pe spate, a scris revista Newsweek.

Când vizitați o altă țară

Dar chiar și pentru vizitatorii obișnuiți într-o țară străină, există întotdeauna reguli care trebuie cunoscute și respectate. În Portugalia, de exemplu, este considerat nepoliticos să ceri mai multă sare la mâncare. Iar în Franța, se consideră că nu este frumos să comandați un martini sau un whisky înainte de cină.

CITEȘTE ȘI: Fii în siguranță în vacanță, cu aceste sfaturi de la CIA – Cum să gândești ca un spion și să eviți pericolul

În Japonia, se obișnuiește să se ia mici înghițituri în timp ce se mănâncă – acest lucru este văzut ca o expresie a recunoștinței. În Țara Soarelui Răsare, există, de asemenea, obiceiul de a se scărpina pentru a arăta că mâncarea este delicioasă.

În Statele Unite, se obișnuiește să lăsați un bacșiș generos chelnerului sau barmanului care vă servește.

În Cipru, Malta și Canada, este perfect în regulă ca un oaspete să ajungă puțin mai târziu. Cu toate acestea, un astfel de lucru este tabu în Austria, de exemplu, unde oamenilor le place precizia.

Ca să nu vă privească ciudat

Multe țări europene au reguli dietetice speciale. În Norvegia, nu este acceptat să mănânci cu mâinile, indiferent de felul de mâncare. În Estonia – dimpotrivă – frângerea pâinii cu mâinile este percepută ca ceva complet normal.

În Italia, este considerat o insultă să ceri brânză în plus la o pizza deja comandată.

Dacă se întâmplă să beți cafea în Qatar, nu uitați că, după ultima înghițitură, se obișnuiește să agitați ceașca.

În Yemen, se obișnuiește să nu se bea mai mult de trei cești de cafea sau ceai – orice altceva este considerat nepoliticos. Dacă vi se oferă ceai sau dulciuri în Iran, eticheta vă obligă să refuzați mai întâi înainte de a accepta. După aceea, nu există o limită la câte cești puteți bea.

În Haiti și Dominica, mâinile trebuie să rămână deasupra mesei în permanență în timp ce mâncați.

O regulă importantă de etichetă în Mexic este că tacos se mănâncă întotdeauna cu mâinile.

Dacă mâncați cu alte persoane în Jamaica, obiceiul impune ca fiecare fel de mâncare pus pe masă să fie gustat.

Vizite, cadouri, gesturi

Atunci când stabiliți întâlniri sau termene limită în Spania, trebuie să țineți cont de faptul că aceste lucruri sunt relative și servesc în primul rând pentru orientare, dar nu constituie un contract obligatoriu de punctualitate între părți.

CITEȘTE ȘI: Boala care apare des în vacanță: Cum o poți trata dacă nu poți ajunge la medic

Unele țări au reguli specifice cu privire la gesturile de mână permise. În Panama, nu este permisă arătarea cu degetul spre alte persoane. Iar în Guatemala, strângerea degetului mare între degetele arătător și mijlociu, precum și încolăcirea celor patru degete într-un pumn sunt considerate gesturi neprietenoase.

La fel ca unele țări europene, Republica Dominicană are, de asemenea, reguli privind cadourile. Culorile negru și albastru sunt asociate cu durerea, așa că evitați să oferiți cadouri în astfel de culori.

Comentarii: