NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce pâine

Foto: Pinterest.com

Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce pâine. Pâinea este unul dintre alimentele la care mulți oameni nu pot renunța. Dar, potrivit nutriționistului Marina Apletaeva, consumul acesteia nu este de dorit în cazul anumitor boli.

Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce pâine

Medicul spune că se recomandă excluderea pâinii de secară pentru bolile gastro-intestinale, iar pâinea de grâu pentru diabet. Specialistul subliniază că persoanele active din punct de vedere fizic, care nu au contraindicații, își pot permite până la trei felii de pâine pe zi.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Această pâine se digeră mai ușor

„În prezența unor boli cronice legate de tulburări ale sistemului digestiv și endocrin, pâinea trebuie consumată cu mare atenție”, notează expertul.

„În unele cazuri, este mai bine să refuzați produsul, deoarece utilizarea sa poate contribui la apariția complicațiilor și a exacerbărilor”, adaugă nutriționistul.

Marina Apletaeva a atras atenția asupra faptului că pâinea integrală este permisă pentru aproape toată lumea. Problema este că pâinile integrale adevărate, bine coapte, sunt rare (multe pâini etichetate ca fiind integrale conțin aceeași făină albă, încărcată cu carbohidrați rapizi care cresc glicemia și grăsimile).

CITEȘTE ȘI: De ce e mai bine pentru cei în vârstă să mănânce mai puțină pâine: Are de-a face cu stomacul

Dacă pâinea este într-adevăr integrală, poate fi inclusă în dieta chiar și a persoanelor supraponderale și diabetice.

„Grâul conține fibre alimentare solubile și stimulează motilitatea tractului gastro-intestinal”, amintește nutriționistul, potrivit actualno.com.

Comentarii: