FRUMUSETE

Îngrijirea părului: Ce să faci pentru a-l ajuta să crească mai repede și să fie sănătos

Îngrijirea părului: Ce să faci pentru a-l ajuta să crească mai repede și să fie sănătos. Potrivit experților, rata medie de creștere este de 0,5 până la 1,7 centimetri pe lună. De asemenea, este normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr pe zi.

Dar dacă ți se pare că creșterea părului este foarte lentă, există câteva schimbări pe care le poți face în regimul tău zilnic pentru a stimula creșterea părului.

Puteți încerca să folosiți o perie de păr diferită și să uscați părul mai rar pentru a reduce daunele sau să adăugați uleiuri pentru creșterea părului la rutina dumneavoastră.

Îngrijirea părului: Tăiați-vă părul în mod regulat

Poate părea contraintuitiv, dar dacă vreți ca acesta să fie lung și sănătos, trebuie să îl tundeți în mod regulat. Deși acest lucru nu îl va face să crească mai repede, va elimina vârfurile despicate care îl rup.

Eliminarea rupturilor face ca părul să pară că crește mai repede. La urma urmei, vârfurile despicate pot face ca părul să piardă din lungime, ca să nu mai vorbim de strălucire, volum și netezime.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai un păr sănătos și bogat: Soluțiile naturale care stimulează creșterea părului și îi oferă strălucire

Îngrijirea părului: Mănâncă corect

A avea un păr lung și puternic nu ține doar de produsele pe care le pui pe el. Depinde și de ceea ce pui în corpul tău. Pentru a promova creșterea părului, trebuie să-l „hrănești” din interior.

Așadar, ce alimente fac părul să crească mai repede? Cele bogate în proteine, elementele constitutive ale părului, inclusiv carnea și alte surse. Încercați să vă creșteți aportul de proteine cu alimente precum peștele, fasolea, nucile și cerealele integrale.

Chiar dacă nu sunteți un iubitor de carne, ar trebui totuși să urmăriți să mențineți o dietă bogată în proteine pentru creșterea părului.

Îngrijirea părului: Adaugă o vitamină sănătoasă pentru păr

Dacă dieta ta nu îți furnizează suficiente substanțe nutritive, un supliment poate face o mare diferență. Căutați multivitaminele care sunt formulate și etichetate ca fiind „pentru păr, piele și unghii”. Acestea conțin vitamine importante, cum ar fi biotina, C și B, care pot susține sănătatea părului.

Îngrijirea părului: Mai puțin șampon, mai multă hidratare

Cât de des îți speli părul cu șampon afectează de fapt sănătatea acestuia. Șamponarea părului de două-trei ori pe săptămână permite uleiurilor naturale să pătrundă în părul tău, permițându-i acestuia să se hidrateze și să se repare.

Îngrijirea părului: Oprește decolorarea

Oricât de șic ar arăta părul blond platinat, trecerea de la o nuanță mai închisă la blond deschis poate sta între tine și părul tău lung. Atunci când cuticula părului este deteriorată de decolorare, poți avea mai multe rupturi sau vârfuri despicate.

Îngrijirea părului: Evită tratamentele termice excesive

Dacă trebuie să folosești căldură, scade temperatura și folosește întotdeauna un agent de protecție termică, altfel riști să-ți deteriorezi părul, ceea ce duce la rupere.

Îngrijirea părului: Pieptănați-vă părul în mod regulat

Pornind de la scalp, folosiți o perie cu peri naturali pentru a distribui uleiurile de la scalp uniform pe păr. Bonus: Acest pas simplu în fiecare seară ajută, de asemenea, la creșterea circulației, ceea ce ajută la un scalp mai sănătos.

CITEȘTE ȘI: Metoda naturală de a stimula creşterea părului. Cu ce trebuie să te speli pe cap

Îngrijirea părului: Prioritizează dușurile reci

Un duș fierbinte îți poate deshidrata pielea. Reduceți temperatura apei și oferiți scalpului dvs. puțină dragoste în plus. Masează-l cu degetele în timp ce îți speli părul cu șampon pentru a promova circulația.

Îngrijirea părului: Dormi pe o față de pernă din mătase

Mătasea este mai bună pentru păr, ajutând la evitarea încurcării și ruperii, potrivit actualno.com. Cu cât părul tău are mai puține rupturi, cu atât va fi mai lung.

Comentarii: