NUTRITIE SANATATE

De ce e mai bine pentru cei în vârstă să mănânce mai puțină pâine: Are de-a face cu stomacul

Foto: Pinterest.com

Persoanele în vârstă ar trebui să consume mai puțină pâine, iar motivul pentru aceasta nu este doar riscul de creștere în greutate.

Celebrul nutriționist rus Margarita Koroleva a dezvăluit motivul acestei recomandări.

De ce ar trebui ca persoanele în vârstă să consume mai puțină pâine?

Expertul spune că cea mai utilă în dieta persoanelor în vârstă este pâinea integrală. Dr. Koroleva remarcă faptul că este o sursă de o cantitate mare de fibre vegetale, care are un efect benefic asupra tractului intestinal.

CITEȘTE ȘI: Trucul unui bucătar de top: Cum poți face chiar și cea mai tare pâine să redevină moale și pufoasă

„Fibrele vegetale stimulează motilitatea intestinală. Motricitatea este foarte importantă pentru persoanele în vârstă, deoarece acestea duc în cea mai mare parte un stil de viață sedentar și suferă de constipație”, spune doctorul în științe medicale.

În plus, pâinea integrală oferă organismului vitamine din grupa B. Obținerea acestui grup de vitamine este foarte importantă, ele fiind implicate în multe procese din organism: de exemplu, în producerea hormonilor tiroidieni. În plus, ele sunt necesare pentru o bună sănătate neurologică, prevenirea problemelor emoționale și a insomniei, imunitate slabă.

Pâinea albă perturbă activitatea intestinelor

„Interiorul pâinii albe este exact acea substanță lipicioasă care perturbă activitatea intestinelor”, spune Dr. Maria Koroleva.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic ne lămurește: Îngrașă pâinea sau nu?

Nutriționistul avertizează că pasiunea pentru pâinea albă poate avea un impact negativ asupra firelor de păr din intestinul subțire. În acest caz, va fi mult mai dificil pentru organism să absoarbă nutrienții importanți – vitamine, minerale, oligoelemente, proteine.

În plus, digestia se poate deteriora în general, adaugă specialistul.

Comentarii: