NUTRITIE

Trucul unui bucătar de top: Cum poți face chiar și cea mai tare pâine să redevină moale și pufoasă

Foto: Instagram.com

Tristan Welch, unul dintre cei mai buni bucătari britanici, a dezvăluit un truc care va face chiar și pâinea tare ca piatra să fie din nou moale și pufoasă.

Welch lucrează într-un restaurant din Cambridge, unde bucătarii au sarcina de a pregăti mâncarea cu cât mai puțină risipă. Pâinea este tratată cu o atenție deosebită. Bineînțeles, în acest caz nu este vorba de a folosi un produs cu mucegai, ci unul care nu mai este atât de moale, dar încă comestibil.

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii spulberă un mit: Ce se întâmplă de fapt dacă renunți la pâine și la masa de seară

Trucul este foarte simplu și nu necesită ingrediente sau tehnici speciale.

Chef Welch sfătuiește să se umezească pâinea veche cu apă. Este important ca produsul să fie bine umezit. Odată ce pâinea este umedă, trebuie introdusă în cuptorul preîncălzit până la 200 de grade. Trebuie să stea în cuptor timp de aproximativ 5 minute. Dar dacă pâinea este mai mare, timpul poate fi prelungit cu câteva minute.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic face lumină: Cât de bună e de fapt pâinea neagră?

Pâinea se scoate din cuptor și se lasă să se răcească câteva minute. Apoi poate fi tăiată în felii și servită la masă. Folosind acest truc, veți arunca pâinea mai rar.

Comentarii: