SANATATE

Cauza aparent banală care poate duce la atac de cord

Foto: Pinterest.com

Cauza aparent banală care poate duce la atac de cord. Cardiologul rus Dr. Vladimir Popov împărtășește informații puțin cunoscute despre cauza ascunsă a infarctului miocardic. Această descoperire, bazată pe cercetările prezentate în cartea lui Thomas Levy, ar putea reprezenta un progres în înțelegerea mecanismelor de apariție a incidentelor cardiovasculare și în dezvoltarea de noi strategii de prevenire a acestora.

Cauza aparent banală care poate duce la atac de cord

„Conform datelor prezentate, ADN-ul unor agenți patogeni caracteristici infecțiilor asociate cu tratamentul de canal dentar a fost detectat la 78% dintre cei 101 pacienți cu infarct miocardic și ocluzie coronariană.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile de care inima ta are nevoie

În plus, microorganisme similare au fost identificate în cheagurile de sânge la unii pacienți care au murit din cauza unui accident vascular cerebral. Aceste constatări ridică o serie de întrebări fundamentale pentru comunitatea științifică: Cum pătrund biofilmele orale patogene în sistemul cardiovascular și care este rolul lor în patogeneza evenimentelor coronariene acute?”, a comentat medicul.

Parodontita apicală cronică

Dr. Vladimir Popov atrage atenția asupra problemei parodontitei apicale cronice – un proces inflamator care este adesea asimptomatic. În timpul mestecatului, microorganismele din sursa de infecție pot pătrunde în sistemul limfatic și se pot răspândi în tot corpul. Având în vedere că 20-25 de milioane de oameni sunt supuși în fiecare an unui tratament de canal, această problemă atinge proporții epidemice.

Conform teoriei doctorului Levy, problema poate fi legată de procedura de tratament de canal. În timpul manipulării, o parte din pulpă și din tubulii dentinari este îndepărtată, ceea ce duce la o încălcare a apărării imunitare locale și creează condiții favorabile pentru dezvoltarea microflorei patogene. Acest lucru poate duce la abcese dentare, inflamații cronice ale dinților și gingiilor și atac de cord.

Diagnosticul acestei probleme este deosebit de dificil, deoarece focarele de infecție nu sunt adesea vizualizate pe raze X. În unele cazuri, un semn indirect al prezenței inflamației cronice poate fi o creștere a nivelului de proteină C reactivă în sânge. În plus, sursa de infecție poate fi nu numai dinții, ci și gingiile, părți ale maxilarului și amigdalele.

Dr. Vladimir Popov subliniază faptul că expunerea cronică la agenți patogeni este cea care poate cauza probleme, mai ales pe fondul unei imunități slăbite. Microorganismele generează cantități mari de stres oxidativ, ceea ce duce la dezvoltarea inflamației sistemice și la deteriorarea peretelui vascular. Având în vedere că în cavitatea bucală trăiesc peste 500 de tulpini diferite de bacterii, virusuri și ciuperci, precum și prezența produselor lor metabolice – toxine care pot provoca reacții imune și inflamații în diferite organe și țesuturi, necesitatea de a menține o stare optimă a dinților și gingiilor sunt extrem de importante.

Vitamina C lipozomală

Pentru a reduce stresul oxidativ și pentru a reduce inflamația sistemică, Dr. Vladimir Popov recomandă utilizarea vitaminei C lipozomale în doză de 1-2 g pe zi. Caracteristica unică a acestei forme de vitamina C este capacitatea sa de a pătrunde în celule și de a avea un puternic efect antioxidant.

CITEȘTE ȘI: Tahicardie: Ce să faci dacă îți bate inima foarte repede

Regimul de dozare recomandat este de 500 mg de mai multe ori pe zi. Restabilirea echilibrului dintre antioxidanți și radicalii liberi vă va îmbunătăți starea de bine și va pregăti terenul pentru eliminarea cauzei principale a problemei, fie că este vorba de lipsa somnului, de o dietă deficitară, de exerciții fizice excesive sau de infecții dentare, spune expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: