NUTRITIE SANATATE

Ce efect are mierea asupra colesterolului

Foto: Pinterest.com

Ce efect are mierea asupra colesterolului. Mierea este un supliment extrem de gustos care este folosit atât de copii, cât și de adulți. Unii o folosesc ca îndulcitor în deserturi, în timp ce alții o preferă ca un remediu eficient împotriva răcelii.

Dar ce se întâmplă mai exact cu organismul nostru atunci când o consumăm și dacă afectează colesterolul?

Cum afectează mierea colesterolul?

Oamenii de știință din Spania, ale căror rezultate ale studiului au fost publicate în revista Nutrients, spun că un consum de până la 70 de grame de miere pe zi poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol, ajutând în același timp la reducerea greutății și a grăsimii corporale.

CITEȘTE ȘI: Miere cu usturoi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și creierului

În acest fel, mierea poate fi nu doar o încântare pentru papilele gustative, ci și un aliat în menținerea unor valori sănătoase.

În plus, oamenii de știință remarcă faptul că mierea are un efect pozitiv asupra calității somnului și asupra procesului de vindecare a rănilor. Acest lucru face ca acest dulce să fie nu doar gustos, ci și un adaos funcțional la rutina noastră alimentară zilnică.

Alegerea mierii

În ciuda acestor constatări favorabile, este important să subliniem că alegerea mierii este esențială. Oamenii de știință recomandă consultarea unui medic înainte de a include mierea în dietă pentru a se asigura că aceasta este adecvată nevoilor individuale și condițiilor de sănătate.

După cum subliniază experții, mierea pură de trifoi și mierea naturală iraniană se evidențiază ca opțiuni preferate. Aceste tipuri de miere nu numai că sunt delicioase, dar ajută și la reducerea aportului de energie prin furnizarea de proteine și grăsimi, potrivit actualno.com.

De exemplu, mierea de trifoi crește simultan nivelurile de insulină și leptină, ceea ce poate îmbunătăți starea generală de sănătate. Consumul de miere în fiecare zi poate fi o investiție în sănătatea noastră. Cu o alegere corectă și consultarea unui specialist, mierea poate deveni o parte integrantă a stilului nostru de viață sănătos, ajutându-ne să menținem nivelurile dorite de colesterol și promovând bunăstarea generală a sănătății.

CITEȘTE ȘI: Cum arată mierea atunci când este stricată

Fiecare pas pe care îl facem pentru a ne îmbunătăți obiceiurile alimentare ar trebui să fie atent analizat și să fie orientat în mod adecvat spre menținerea sănătății noastre generale.

Comentarii: