NUTRITIE

Ce NU trebuie să gătești într-o tigaie antiaderentă

Foto: Pinterest.com

Ce NU trebuie să gătești într-o tigaie antiaderentă. O tigaie antiaderentă merită un loc în fiecare bucătărie datorită capacității sale de neegalat de a preveni lipirea alimentelor de suprafața sa. Cu toate acestea, doar pentru că își face treaba bine nu înseamnă că este o tigaie universală.

Iată când să folosiți o tigaie antiaderentă – și când ar trebui să alegeți oțelul inoxidabil sau fonta.

Pentru ce să folosiți o tigaie antiaderentă

Ce să nu-ți placă la o tigaie care gătește alimentele uniform și le eliberează ușor? Folosește o tigaie antiaderentă pentru alimentele delicate care se gătesc cel mai bine la foc mediu spre mic.

CITEȘTE ȘI: Simplu și eficient: Cum să cureți o tigaie cu ajutorul foliei de aluminiu

1. Ouăle

Amestecate, ușor fierte sau împăturite în omlete, ouăle sunt cel mai bine gătite într-o tigaie antiaderentă. Nici o cantitate de ulei nu poate ajuta tigăile din oțel inoxidabil sau fontă să concureze cu o suprafață antiaderentă.

2. Clătite

Întoarcerea corectă a clătitelor și a clătitelor se reduce la utilizarea unei suprafețe antiaderente, fie că este vorba de o tigaie sau de o plită. Suprafața neaderentă permite spatulei tale să ridice cu ușurință clătitele fără ca acestea să se rupă în timpul răsturnării.

3. Mâncăruri cu brânză

Brânza se lipește de tigăi, așa că pregătește alimente precum quesadillas și sandvișuri cu brânză la grătar într-o tigaie antiaderentă pentru a păstra fiecare gram intact.

4. Fructe de mare

O tigaie antiaderentă va deveni cel mai bun prieten al tău atunci când gătești fructe de mare și pește cu o textură delicată. Fructele de mare mai tari și mai cărnoase, precum somonul și tonul, pot beneficia de o tigaie antiaderentă, dar acestea se gătesc bine și în fontă și oțel inoxidabil.

5. Alunele

Puteți folosi o tigaie antiaderentă și pentru a prăji nuci. Este ușor să amestecați tigaia pe aragaz (în loc să le prăjiți în cuptor) pentru a obține o gătire uniformă.

Pentru ce să nu folosești o tigaie antiaderentă

Cu excepția unor ustensile de gătit antiaderente mai noi, tigăile antiaderente nu pot suporta temperaturi ridicate. Nu preîncălziți niciodată o tigaie antiaderentă goală (se va încălzi rapid) și nu gătiți niciodată în ea la foc mare.

1. Prăjirea cărnii

Prăjirea necesită temperaturi mai ridicate decât cele pentru care sunt concepute tigăile antiaderente. În plus, o tigaie antiaderentă nu va oferi fripturii dvs. crusta perfectă sau pielea crocantă care face pielea de pui atât de delicioasă. Carnea se gătește mult mai bine în tigăi din fontă sau din oțel inoxidabil.

2. Pregătirea sosurilor

La fel cum carnea nu poate fi rumenită într-o tigaie antiaderentă, ustensilele de gătit antiaderente nu sunt potrivite pentru sosurile care depind de bucățile caramelizate care se acumulează atunci când rumenești carnea pe fontă sau oțel inoxidabil.

CITEȘTE ȘI: Fă acest lucru cu tigaia înainte de a prăji și vei uita de stropii de ulei

3. Ingrediente acide

Alimentele acide precum roșiile, citricele și vinul pot uza suprafața antiaderentă a unei tigăi, făcând-o mai puțin eficientă în timp.

4. Coacerea alimentelor în cuptor

Unele tigăi antiaderente sunt sigure pentru cuptor și puteți verifica fundul tigăii sau instrucțiunile producătorului pentru a vedea dacă acest lucru se aplică la a voastră. Indiferent dacă este sigură pentru cuptor sau nu, tigaia dvs. antiaderentă nu este făcută să reziste la căldura ridicată a unui grătar.

Citeste mai mult
Comentarii: