REVIEW

Ce papuci vor fi perfecți pentru a te plimba prin casă?

Există două tipuri de oameni – cei care nu poartă papuci de casă și cei care trebuie să aibă mereu ceva în picioare. Dar poți purta pantofi de exterior acasă? Vezi câteva sfaturi despre acest subiect și câțiva papuci interesanți pentru casă, care vor atrage atât bărbații, cât și femeile.

Este bine să te plimbi prin casă în încălțămintea de exterior?

Poți – nimeni nu îți va interzice să o faci, dar încălțămintea pe care o porți afară poate transporta numeroase bacterii și agenți patogeni, inclusiv cei care provoacă infecții intestinale, diaree, boli ale tractului urinar și multe altele! Din acest motiv, imediat după ce ai trecut pragul casei, este mai bine să-ți scoți pantofii de exterior și să sari în papuci de casă damă sau bărbați, care se poartă doar în interior.

Pe tălpile încălțămintei purtate în afara casei, poți aduce chiar și chimicale răspândite pe trotuare, gazon, plante sau cele folosite la producerea, de exemplu, a asfaltului. O problemă evidentă este și aducerea murdăriei în interior din exterior – bineînțeles, nu este dăunătoare, dar grija pentru igienă ajută persoanele cu alergii și este necesară și în cazul copiilor mici care pun obiecte în gură de pe podea.

Ce papuci de casă merită să alegi? Câteva reguli pentru selecția lor

Papucii de casă ar trebui să fie călduroși și confortabili. Dacă petreci zilele în tocuri înalte incomode sau porți ghete de muncă grele, lasă-ți picioarele să se odihnească. Grosimea și nivelul de căldură oferit trebuie selectate în funcție de temperatura din casă și de preferințele tale.

Unii oameni mențin temperatura în interior în jur de 20 de grade, în timp ce alții se simt bine la temperaturi mai ridicate sau chiar au încălzire prin pardoseală. Este suficient să te gândești dacă ești în general mai friguros sau călduros și pe această bază, să alegi grosimea și materialele papucilor de casă.

Dacă nu renunți la șosete acasă, poți alege modele din piele sau cu perforații suplimentare pentru a îmbunătăți ventilația. Papucii transpirați nu miros foarte bine, așa că este mai bine să previi acest lucru.

De asemenea, este important să alegi mărimea potrivită – pantofii confortabili pentru acasă trebuie să se potrivească piciorului. Fie că alegi să îi porţi cu ciorapi subţiri sau variante călduroase din lână, picioarele trebuie să fie răsfăţate. Vorbind de papuci de casă, cu siguranţă vorbim de alegeri personale.

Ce modele de papuci trebuie să ai?

Toată lumea cunoaște papucii clasici de casă. Aceștia sunt confecționați din diverse materiale, de la piele, la blană, lână și chiar pâslă. Papucii pentru doamne sunt adesea bogat decorați, iar modelele de papuci de casă bărbătești sunt mai simpli. Modelele de vară pot avea două curele pentru a ține piciorul în loc, oferind un aspect atrăgător și feminin al picioarelor. Unii dintre papuci au chiar și un toc mic – dar nu va fi cea mai confortabilă încălțăminte de casă, mai ales dacă vrei să-ți odihnești picioarele.

Pentru femei sunt recomandați și papucii de casă sub formă de balerini! Multe doamne îi apreciază pentru faptul că se potrivesc bine în picioare și arată mult mai elegant decât șlapii și papucii.

Modelele confortabile pentru femei sau bărbați pot fi realizate din piele sau material textil cu ventilație suplimentară, ceea ce va ajuta la evitarea apariției transpirației picioarelor.

Comentarii: