LIFESTYLE

Ce reprezintă de fapt PEȘTELE de STICLĂ pus pe mileul de pe TV

 

Nu aveţi cum să nu vă amintiţi de peştele de sticlă pe care părinţii sau bunicii îl aşezau, cu tot cu mileu, pe TV. Dacă nu aţi avut aşa ceva în casă, măcar aţi mers în vizită la rude sau la prieteni şi aţi văzut un astfel de kitsch. În fine, cei mai tineri, măcar în poze și tot nu l-au ratat! 🙂

Dar v-aţi întrebat vreodată ce reprezintă acest bibelou? Pentru că nu, nu este nicio glumă, însă peştele de sticlă are însemnătatea lui.

Primul om care a alaturat peste de sticla si televizorul nu a produs propriu-zis un kitsch. El s-a gandit ca sticla se asorteaza cu sticla iar legatura intre cele doua obiecte este implicita. Cand televizorul era aprins, pestele oricum nu se mai observa, iar cand era stins pestele parca il inviora, scrie kitschmuseum.ro.

Conventional, pestele a fost asezat cu coada la stanga si capul la dreapta, sugerand miscarea in directia de citire.

CITEȘTE ȘI: Muzeului Kitsch-ului Românesc s-a deschis în București

In ultimii ani, numarul pestilor de pe televizoare s-a redus. Au aparut televizoarele cu ecran plat, iar generatiile noi au etichetat ansamblul televizor-peste ca un kitsch.

Foto: Pinterest.com

Tipuri de durere DIRECT ASOCIATE cu stările emoționale

S-a deschis traficul pe Transalpina. Există însă RESTRICȚII orare!

Tipuri de sex INTERZISE prin lege. Cei care le practică pot ajunge după gratii

Una dintre ultimele intrebuintari practice ale pestelui de sticla a fost in 1999, cand, in timpul eclipsei totale de soare, romanii care nu isi cumparasera ochelari speciali, au putut privi fenomenul prin pestele de sticla. Inventivi, ca de obicei…

Foto: Pinterest.com

Comentarii: