NUTRITIE

Ce să adaugi în cafea pentru a stimula metabolismul:Te ajută să arzi caloriile mai repede

bestcompaniestexas.com

Majoritatea dintre noi nu pot funcționa înainte de cafeaua de dimineață. Și, din fericire pentru iubitorii de cafea, consumul acesteia are o mulțime de beneficii uimitoare pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea memoriei și o viață mai lungă. 

Dar înainte de a-ți umple cana cu cea de-a doua (sau a treia!) cafea, ar trebui să fii avertizat: tot acel lapte și zahăr ar putea reprezenta o problemă pentru talia ta. Unele dintre cele mai populare băuturi de la Starbucks ar putea adăuga peste 1.000 de calorii la dieta ta zilnică.

CITEȘTE ȘI: Cum să bei cafeaua dacă ai dureri de stomac: La ce să ai grijă

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți de tot la cafea. Puteți alege să beți cafeaua neagră, desigur. Dar dacă nu doriți să vă mulțumiți cu o băutură plictisitoare și amară, cercetările arată că un ingredient simplu vă poate stimula metabolismul și poate împiedica orice creștere în greutate.

Scorțișoara

Adăugarea unui strop de scorțișoară în cafea vă poate ajuta corpul să ardă grăsimi mai repede, potrivit unui studiu recent de la Institutul de Științe ale Vieții de la Universitatea din Michigan.

Când cercetătorii au tratat probe de celule adipoase umane cu cinamaldehidă – compusul care îi conferă scorțișorii aroma și mirosul – celulele au început să creeze mai multe gene și enzime care stimulează metabolismul, ceea ce le-a făcut să ardă în loc să depoziteze grăsimi suplimentare.

CITEȘTE ȘI: Când e mai bine să bei cafeaua, dimineața sau la prânz? Are legătură cu efectul asupra creierului

Deși doar timpul (și mai multe cercetări) vă va spune exact cât de mult ați putea slăbi datorită unei doze de scorțișoară în cafea, adăugarea în cantități mici a acestui condiment suplimentar nu poate strica între timp.

Comentarii: