REVIEW

Ce sa faci si ce sa nu faci cand vrei sa oferi flori?

Florile sunt mici bucati de natura care pot aduce culoare, mireasma si bucurie in casa fiecaruia dintre noi. Tocmai de aceea, oferirea unui buchet de flori a ajuns sa fie o obisnuinta in cele mai fericite, dar si in cele mai putin fericite momente ale vietii.

Indiferent ca oferi o singura floare sau alegi sa oferi aranjamente florale complexe, realizate de un florar profesionist, este bine sa tii cont de o serie de reguli de eticheta inainte de a le darui. Fiecare floare poate sa transmita un mesaj, asadar, trebuie sa te asiguri ca nu transmiti mesajul gresit persoanei careia ii daruiesti buchetul.

Reguli de eticheta in oferirea florilor

1. Incearca sa oferi flori naturale!

Exista o multime de flori artificiale foarte bine realizate, care pot colora incaperile in care se afla. Totusi, atunci cand vrei sa oferi un cadou alege intotdeauna o floare naturala, chiar daca aceasta este efemera. Florile artificiale pot fi si ele fermecatoare, insa doar atunci cand le achizitionezi pentru tine si pentru a-ti infrumuseta propria casa;

2. Adauga o floare alaturi de orice cadou, atunci cand cadoul este destinat unei femei!

Daca trebuie sa ii daruiesti ceva unei femei, incearca sa adaugi o floare, indiferent de cadoul pe care l-ai ales. Este un principiu de eticheta valabil inca din cele mai vechi timpuri.

3. Daca daruiesti flori unei persoane aflate in spital incearca sa alegi flori neparfumate.

Florile sunt un cadou potrivit pentru persoanele internate in spital. Nu este recomandat sa se ofere flori parfumate sau buchete foarte voluminoase, deoarece mirosul poate deranja iar spatiul disponibil nu este intotdeauna foarte mare in spital.

4. Ofera intotdeauna buchetul cu cozile in jos!

Una dintre greselile mari pe care le fac oamenii atunci cand ofera flori este acela de a le darui cu cozile in sus. Chiar daca buchetul se transporta cu florile in jos, atunci cand se ofera florile trebuie sa fie in prim plan si sa fie orientate catre cer;

5. Numarul florilor conteaza foarte mult.

Nu conteaza ca oferi o floare sau 3, insa conteaza sa nu oferi niciodata flori in numar par, deoarece numerele pare sunt destinate evenimentelor funerare.

6. Daca trimiti flori prin curier nu uita sa trimiti si un mesaj.

Florile trimise prin curier pot fi o surpriza deosebita, insa sunt impersonale. Un mesaj poate aduce o nota personala. Eventual, poti vorbi cu curierul si in momentul in care ofera florile sa genereze un apel video in care sa fii prezent.

7. Verifica semnificatia fiecarei flori in parte inainte de a o oferi.

Fiecare floare are o semnificatie. Un buchet poate transmite mesaje complexe si interesante, asadar, inainte de a alege florile pe care le folosesti in buchet este bine sa te asiguri ca semnifica doar ceea ce vrei sa ii transmiti persoanei careia le oferi.

Comentarii: