SANATATE

Ce să nu faci pe stomacul gol: Obiceiurile care ar putea să-ți pună sănătatea în pericol

sheknows.com

La baza strategiei stă vechea zicală „Eşti ceea ce mănânci”, însă lucrurile nu se rezumă doar la partea de nutriţie. Şi ceea ce facem înainte de a lua masa are un impact important asupra sănătăţii noastre.

Medicii spun că, în mod normal, durează circa cinci ore pentru ca stomacul să se golească după o masă de bază. Dincolo de acest lucru, este bine să ştiţi şi că ceea ce facem înainte de a mânca are un impact major asupra stării noastre de sănătate. Medicii recomandă ca atunci când avem stomacul gol să evităm anumite obiceiuri ce pot avea consecinţe neplăcute asupra sănătăţii.

Nu lua antiinflamatoare

Medicamente antiinflamatoare precum aspirina, paracetamolul ori ibuprofenul nu trebuie fie administrate pe stomacul gol. Altfel, eficienţa acestora este diminuată şi, mai mult, pot apărea probleme grave de sănătate, inclusiv sângerare gastrică, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corp după ce bei cafea – Motivul pentru care are efect laxativ

Nu bea cafea

Băută pe stomacul gol, cafeaua, chiar şi cea fără cofeină, stimulează producerea de acid gastric, ce poate provoca arsuri stomacale şi alte probleme ale tractului digestiv. În plus, poate determina o stare de nervozitate, agitaţie şi schimbări de dispoziţie. Dacă nu puteţi renunţa la obiceiul de a bea cafea imediat ce v-aţi trezit, adăugaţi puţin lapte sau frişcă. Grăsimea din lapte va reduce efectelor negative.

Nu bea alcool

Când bei alcool pe stomacul gol, acesta ajunge mai repede în sânge, de unde se propagă rapid în organe; când ajunge în creier, afectează capacitatea acestuia de a controla funcţiile corporale şi de comportament. Prin urmare, înainte de a servi o băutură alcoolică, asiguraţi-vă că aţi mâncat măcar un sandviş, de preferat unul care conţine şi unt.

CITEȘTE ȘI: Important de ştiut înainte de a face analize: De ce nu trebuie să mănânci, să fumezi, să mesteci gumă sau să faci sport

Nu mesteca gumă

Acidul gastric produs în timp ce mestecaţi guma distruge mucoasa stomacală; de asemenea, consumul în exces poate determina apariţia gastritei.

Nu te pune la somn

Foamea şi nivelul scăzut de glucoză ne împiedică să adormim şi provoacă un somn superficial, precum şi trezitul prea devreme. Somnul insuficient este unul dintre marii declanşatori ai foamei, spun specialiştii.

Comentarii: