SANATATE

Ce se întâmplă cu corpul atunci când nu mai purtăm lenjerie intimă

Foto: mirror.co.uk

Ce se întâmplă cu corpul atunci când nu mai purtăm lenjerie intimă. Atunci când o persoană decide să renunțe la purtarea lenjeriei de corp, aceasta poate avea o varietate de efecte asupra organismului, atât imediate, cât și în timp.

Alegerea de a renunța la această piesă de lenjerie de bază este adesea dictată de preferințele personale, de confort sau chiar de anumite considerente de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru o viață sexuală normală: Care sunt cauzele vaginului uscat

Ce se întâmplă cu corpul atunci când nu mai purtăm lenjerie intimă

Una dintre schimbările imediate este creșterea respirabilității în zona genitală. Lenjeria intimă, în special cea strâmtă sau sintetică, poate reține căldura și umiditatea, creând un mediu propice dezvoltării bacteriilor și ciupercilor.

Dezbrăcarea până la lenjeria intimă permite o mai bună aerisire, ceea ce reduce riscul de infecție și promovează sănătatea genitală în general. În plus, absența elasticului strâns în jurul taliei și al picioarelor poate ușura presiunea și reduce probabilitatea de iritare a pielii.

Cu toate acestea, decizia de a nu mai purta lenjerie intimă poate duce la creșterea fricțiunii dintre îmbrăcăminte și pielea delicată din zona genitală. Țesături precum denimul sau materiale aspre se pot freca de zonele sensibile, putând provoca disconfort sau iritații ale pielii.

CITEȘTE ȘI: Mișcarea care care naște mari controverse: Are de-a face cu lenjeria intimă și șosete

Este esențial ca persoanele să aleagă haine confecționate din materiale mai moi pentru a reduce această problemă, potrivit actualno.com.

Comentarii: