REVIEW SANATATE

Ce trebuie să ştii dacă roşeşti des! Ce înseamnă un ten mai purpuriu şi ce boli ascunde

Faţa roşie mi-a dat de furcă mult în copilărie. Orice emoţie se citea pe chipul meu şi recunosc că nu doar asta era derajant, ci şi faptul că un ten roşat, cu pistrui şi extrem de sensibil nu este prea uşor de întreţinut şi prea plăcut la privit.

Ceea ce nu ştiam şi am aflat abia la adolescenţă e că tenul se poate înroşi din numeroase motive, fie că este vorba de acnee sau arsuri solare, şi nu numai. De fapt, în cele mai multe cazuri, sunt semne evidente care trag un semnal de alarmă în privinţa unor afecţiuni ale pielii, după cum ne explică şi specialiştii CSID.

Citeşte şi: Ţi-e frică de dentist? Iată ce trebuie să faci înainte de vizita la stomatolog

 

Ce este dermatită seboreică

Dermatita seboreică este o afecţiune comună a pielii care duce la înroşirea feţei şi face ca aceasta să capete un aspect uleios, dar se regăseşte şi sub formă de piele uscată. Cum scăpăm de ea? De cele mai multe ori, dermatita seboreică necesită un tratament recomandat de specialistul dermatolog, prin care se creează un plan în funcţie de nevoile pielii. Poate fi vorba chiar de un tratament local, care presupune aplicarea pe piele pentru o scurtă perioadă de vreme.

Totul despre rozacee

Această afecţiune începe sub formă de roşeaţă, iar dacă progreseză vei observa că aceasta persistă sau pur şi simplu nu mai dispare. Cum scăpăm de ea? În timp ce rozaceea nu poate fi tratată, din fericire poate fi ameliorată. Există diferite tipuri de rozacee, iar un specialist dermatolog poate spune care este cea de care suferi, iar astfel se poate creaun tratament personalizat.

Citeşte şi: Ești în CONFLICT cu șeful tău? Iată cum poți gestiona situația

Reacţii alergice

O afecţiune numită dermatită de contact alergic poate apărea atunci când pielea este atinsă de ceva care:

  • provoacă iritaţii
  • provoacă reacţii alergice

Faţa este zona cea mai expusă factorilor externi, e cea mai comună în care poate să apară. Un săpun sau vopseaua de păr, de exemplu, pot irita pielea. Cauzele comune ale apariţiei dermatitei de contact sunt iedera ortrăvitoare, parfumurile şi latexul.

Cum scăpăm de aceste reacţii alergice? De cele mai multe ori, acestea tind să treacă de la sine atunci când nu mai expui pielea la ceea ce provoacă aceste iritaţii. În cazul în care nu-ţi poţi da seama ce cauzează reacţiile alergice, te poţi lăsa pe mâna unui specialist dermatolog, mai scrie pe portalul CSID.

Comentarii: