LIFESTYLE

Ce veste proastă: România, la Mondiale fără cea mai bună jucătoare a lumii! Cristina Neagu are șanse minime să se refacă!

Una dintre bucuriile sezonului rece, pentru amatorii de sport și mai ales pentru fanii handbalului, o reprezintă turneele finale de campionat european sau mondial. Anul trecut am avut europeanul, anul acesta avem mondialul și așteptăm cu sufletul la gură, la fel de încrâncenați precum fetele noastre, să vină sfârșitul lui noiembrie.

22 de jucătoare s-au prezentat la acțiunea centralizată de la Cluj Napoca a naţionalei feminine de handbal în vederea pregătirii Campionatului Mondial din Japonia. Marea absentă a fost Cristina Neagu, care se află în plin proces de recuperare după accidentarea groaznică suferită în meciul cu Ungaria de la Europeanul de anul trecut. Iar veştile privind revenirea ei în teren nu sunt deloc îmbucurătoare.

“Genunchiul ei e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Este foarte supărată din această cauză. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important să fac asta” , spune Tomas Ryde, actualul selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

Citește și: Ce trebuie să ştii când faci cadouri: Sfaturi extrem de utile pentru sărbători

Colegele o vor pe Cristina măcar în lot

Dar chiar dacă nu ar fi refăcută sută la sută, sunt mulți fani și multe coechipiere care consideră că Neagu ar trebui să meargă oricum cu echipa în Japonia. De ce? Altfel stau lucrurile când grupul are liderul alături. „O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe”, mărturisește Cristina Laslo.

Cu Neagu sau fără Neagu, așteptările sunt în continuare mari de la naționala fetelor, care nu știu dacă a lipsit vreodată de la vreun turneu final și ne-a obișnuit, de regulă cu aerul tare din topul clasamentului. „Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experienţa acestor jucătoare”, atrage însă atenția Tomas Ryde.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, iar România a fost repartizată în grupa C, alături de Spania, Ungaria şi Muntenegru.

 

Comentarii: