NUTRITIE

Cea mai bună oră pentru a lua micul dejun: Te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp

rd.com

Micul dejun este principala masă a zilei. Nutriționiștii nu se îndoiesc de acest lucru. Dar este cu adevărat posibil să se determine cel mai bun moment pentru a consuma prima masă? Ar trebui să o mâncăm imediat după ce ne trezim? Studii recente aruncă o nouă lumină asupra acestei întrebări.

Cercetările arată că aproximativ 80-90% dintre oameni mănâncă micul dejun. Aceasta este o veste bună, deoarece, așa cum am menționat deja, această masă este una dintre cele mai importante ale zilei. În ceea ce privește orele la care luăm micul dejun, acestea variază.

Interesant este că un alt studiu a constatat că unul din patru dintre noi ia micul dejun după ora 12:00. În schimb, aproape 50% dintre oameni aleg să ia micul dejun între 6 și 8 dimineața, iar o treime după ora 10 dimineața.

CITEȘTE ȘI: Combate colesterolul cu un mic dejun sănătos: Alimentul care face diferența

La ce oră ar trebui să luați micul dejun?

Se pare că ora la care luați micul dejun poate avea un impact uriaș asupra faptului dacă vă simțiți sau nu înfometați pe parcursul zilei. Cercetătorii spanioli au reușit să determine ora optimă pentru a mânca, care vă garantează o performanță excelentă.

Potrivit acestora, cea mai bună oră pentru micul dejun este 7:11. Prânzul trebuie consumat între 12:30 și 13:00. Pe de altă parte, ora optimă pentru cină, potrivit acestora, este 18:00 sau 18:30.

Ce ar trebui să facă persoanele care de obicei se trezesc mult mai târziu?

Atunci este recomandabil să respecte regula bine cunoscută potrivit căreia micul dejun trebuie consumat în decurs de o oră de la trezire. Acest lucru controlează hormonii foamei și ne menține sătui și satisfăcuți pentru mai mult timp, spune un cercetător în nutriție.

De ce nu ar trebui să sărim peste mese?

Este important să ne amintim de echilibru. De asemenea, organismului nostru îi place rutina. De aceea, este bine să respectăm o anumită oră de masă. Bineînțeles, dacă stilul nostru de viață ne permite acest lucru. Cu toate acestea, nu uitați că întârzierea sau săritul peste mese poate duce la supraalimentare seara și la alegeri alimentare proaste.

Sărirea micului dejun este frecvent asociată, printre altele, cu creșterea în greutate și cu un metabolism deficitar al glucozei.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

Mâncatul micului dejun reduce la minimum gustările și pregătește terenul pentru o nutriție bună pe tot parcursul zilei. Mai ales dacă este echilibrat corespunzător. Acesta ar trebui să includă o sursă bună de proteine (de exemplu, iaurt) și alimente bogate în fibre (de exemplu, fructe de pădure). Acest lucru va avea un mare efect asupra metabolismului și vă va oferi energie pentru întreaga zi.

Un studiu a ajuns la concluzia că micul dejun este cea mai frecvent sărită masă. Ea este urmată imediat de cină, care nu este consumată de nu mai puțin de 57% dintre respondenți.

Care sunt consecințele acestui fapt? Creșterea semnificativă în greutate. Atât bărbații, cât și femeile care sar peste ultima masă a zilei sunt, de asemenea, mai predispuși să doarmă mai puțin noaptea, ceea ce îi face mai obosiți în timpul zilei.

Comentarii: