NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

hotelunirea.ro

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică pe pagina sa de socializare de ce oul este o alegere bună, chiar şi pentru cei preocupaţi să scape de kilogramele în plus. În funcţie de ce obiective avem îl vom prepara, însă, diferit.

Oul, alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

„Oul este cu siguranţă alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esenţă de nutrienţi- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale şi vitamine, grăsimi esenţiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea şi un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!“, spune medicul pe pagina de socializare.

CITEȘTE ȘI: Omleta perfectă din doar patru ingrediente: Rețeta celebrei școli Cordon Bleu din Paris

Contează, în schimb, cum îl preparăm în funcţie de ce obiective ne fixăm (dacă vrem să slăbim, dacă vrem să fie mai uşor de digerat, dacă ne dorim un preparat săţios etc.), spune medicul, detaliind când este corect să prăjim un ou, când să îl fierbem, cine este avantajat să consume omleta etc.

Ou crud

Medicul vorbeşte şi despre mitul conform căruia „e sănătos să consumi un ou crud din când în când“.

„Se spune că e sănătos să consumi un ou crud din când în când. Greşit, este doar un mit! Albuşul crud nu poate fi digerat de oameni, nu avem enzimele necesare. În caz de intoxicaţie alimentară sau otrăvire, ca măsură de prim ajutor se foloseşte albuş crud; el crează o peliculă pe mucoasa stomacului şi a intestinului, care blochează absorţia substanţelor toxice. Concluzia? Doar gălbenuşul poate fi mâncat crud, albuşul niciodată“, avertizează medicul.

CITEȘTE ȘI: Cum să faci ouă jumări delicioase: Ingredientele care dau o savoare aparte

Comentarii: