NUTRITIE

Cum să faci ouă jumări delicioase: Ingredientele care dau o savoare aparte

goodtoknow.co.uk

Cea mai simplă metodă de a găti ouăle, este să le bați cu furculița și să le prăjești la foc iute pentru a obține ouăle jumări atât de gustoase la micul dejun. Dar, dacă folosești doar ouă și ulei, s-ar putea să nu îți placă prea mult! Iată 7 ingrediente delicioase pe care le poți adăuga pentru un gust savuros.

Ouăle jumări sunt mult mai bune dacă le pui un strop de unt, cu un strop de sare, pe lângă ulei. Iar pentru a obține ouă pufoase, nu este nevoie să le bați prea mult cu furculița, ci doar să pui o lingură de apă minerală puternic acidulată.

Iată și alte ingrediente delicioase pentru ouăle jumări, care le dau un gust deosebit.

Cottage cheese sau brânzică de casă

Este o brânză cremoasă și cu un gust aparte. Atenție la momentul potrivit în care trebuie să o adaugi în ouăle jumări. Niciodată nu se pune de la început în tigaie, ci spre final, când ouăle sunt deja făcute și puțin moi, recomandă libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Trei idei pentru un mic dejun sănătos şi săţios: Ce conţine gustarea care combate tristeţea

O lingură de sos condimentat

Dacă ai prin casă sos de soia, sos de pește sau orice sos condimentat, ușor picant și sărat, să știi că se potrivește cu ouăle jumări. Îl poți adăuga chiar de la început, dar numai o lingură, pentru a se combina perfect cu ouăle.

Lapte și smântână

Cu aceste ingrediente faci ouăle jumări mai moi și mai pufoase. O lingură de lapte și o linguriță de smântână la două ouă sunt suficiente. Nu trebuie să mai adaugi unt.

Ketch up, savuros pentru ouăle jumări

Deja mulți dintre noi punem ketch up și pe ouăle prăjite, pe omletă sau pe ouăle jumări, nu doar pe crenvurști sau friptură. Dacă nu ai încercat, merită să încerci și vei vedea ce bine să îmbină cele două gusturi.

Unt și ceapă

Dacă încerci combinația aceasta cu ouă prăjite la tigaie, o vei găti adesea la micul dejun. Nu îți trebuie decât un sfert de ceapă, tăiat mărunt și fin, călit câteva minute în unt, peste care adaugi ouăle și le amesteci să nu se ardă. Vor fi delicioase!

CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te ajută să începi ziua cu dreptul: Îți întărește imunitatea, pentru o sănătate de fier

Șuncă sau salam de bună calitate

Taie cubulețe mici de șuncă sau salam, din câteva felii, și adaugă-le în ouă pe măsură ce acestea încep să se prăjească. Dacă ai încercat deja, știi cât de savuroasă este combinația.

Verdețuri tocate mărunt

Un strop de pătrunjel și de oregano, proaspete sau uscate, se potrivește bine cu ouăle jumări. Trebuie să adaugi condimentele după ce ouăle s-au prăjit și ai stins focul, dar atâta timp cât sunt calde, pentru a absorbi aroma verdețurilor. Dacă ai pus unt înainte, vor fi și mai bune.

Comentarii: