Ceaiul care are grijă de inima ta: Întărește mușchii inimii și sistemul imunitar. Păducelul este o plantă medicinală care îmbunătățește circulația sângelui și întărește mușchii inimii. De asemenea, reduce simptomele de anxietate, scade tensiunea arterială și îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.
Dr. Joseph Mercola vorbește despre beneficiile sale.
Deși contribuie la sănătate, utilizarea păducelului provoacă uneori efecte secundare: palpitații, dureri în piept, sângerări gastrointestinale sau dureri de cap. Prin urmare, utilizarea sa trebuie să fie întotdeauna sub îndrumarea unui medic sau a unui fitoterapeut.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune ceaiuri pentru un pancreas bolnav: Stimulează secrețiile pancreatice
Ceaiul care are grijă de inima ta: Întărește mușchii inimii și sistemul imunitar – Ceaiul de păducel
Principalele indicații pentru care ajută păducelul sunt:
- hipertensiune arterială;
- proasta circulație a sângelui;
- niveluri ridicate de colesterol rău;
- acumularea de grăsime în vasele de sânge;
- anxietatea;
- insomnie.
În plus, păducelul poate ajuta la tratarea complicațiilor cardiace, cum ar fi degenerarea miocardică, tulburările vasculare, insuficiența cardiacă ușoară până la moderată sau tulburările ușoare de ritm cardiac.
Fructele de păducel sunt recomandate și pentru ameliorarea indigestiei și tratarea diareei.
Proprietăți
Păducelul are următoarele efecte: vasodilatator, relaxant, antioxidant, stimulator al circulației sanguine și cicatrizant asupra pielii și mucoaselor.
Cum se utilizează – rețete?
Păducelul poate fi consumat sub formă de ceai sau tinctură. Fructele, florile și chiar frunzele plantei sunt folosite în scopuri medicinale.
1. Ceai de păducel
Sub formă de ceai, această plantă întărește inima, îmbunătățește circulația sângelui și favorizează un somn mai bun.
Ingrediente: 1 1 linguriță frunze uscate de păducel, 1 cană apă.
Cum se prepară?
Puneți frunzele uscate de păducel într-o cană cu apă clocotită, lăsați-le să infuzeze între 5 și 10 minute. Se filtrează și se bea.
Se bea de 2-3 ori la fiecare 24 de ore, timp de cel puțin 4 săptămâni.
2. Ceai de păducel cu arnică
Ceaiul de păducel cu arnică și melisa este o opțiune excelentă pentru întărirea unei inimi slăbite de vârstă.
Ingrediente: 1: 1 linguriță frunze uscate de păducel, 1 linguriță flori de arnica, 1 linguriță balsam de lămâie, 1 cană apă.
Cum se prepară?
Puneți amestecul de ingrediente într-o cană cu apă clocotită și lăsați-l la infuzat timp de 10 minute. Se filtrează și se bea.
Beți de două ori la fiecare 24 de ore, timp de cel puțin 4 săptămâni.
3. Ceai de păducel cu coada-șoricelului și mentă
Pentru cei care suferă de circulație deficitară, ceaiul de păducel cu yarrow și mentă este o opțiune excelentă.
Ingrediente: 1: 1 linguriță frunze uscate de păducel, 1 linguriță coada-șoricelului, 1 linguriță mentă, 1 cană apă.
Cum se prepară?
Puneți amestecul într-o cană de apă clocotită și lăsați-l să infuzeze timp de 10 minute. Se filtrează și se bea. Beți de 3 ori la fiecare 24 de ore timp de 4 săptămâni.
4. Tinctura de păducel
În plus față de ceai, păducelul se administrează și sub formă de tinctură. Se recomandă să se ia 20 de picături de tinctură într-un pahar cu apă, de 3 ori la fiecare 24 de ore, după mese.
O astfel de tinctură poate fi achiziționată de la farmacii sau magazine naturiste.
Posibile efecte secundare
Cele mai frecvente efecte secundare ale păducelului sunt durerile de stomac, greața, oboseala, durerile de cap, transpirația, palpitațiile, amețelile, sângerările nazale, agitația, insomnia. Aceste reacții adverse apar atunci când păducelul este consumat prea des sau în cantități mai mari decât cele recomandate.
Cine nu ar trebui să folosească?
Păducelul poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi digoxina, medicamente pentru hipertensiune, disfuncție erectilă și angină pectorală, motiv pentru care, în aceste cazuri, consumul acestei plante trebuie să aibă loc numai după consultarea unui medic.
Tinctura de păducel nu trebuie utilizată de persoanele care sunt tratate pentru alcoolism sau care utilizează disulfiram.
Comentarii: