NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care te scapă de trei mari probleme: Colesterol, tensiune mărită şi constipaţie

revivelifefitness.com

Folosit in gastronomie mai ales in preparate indiene, schinduful poate fi consumat si sub forma de ceai pentru a preveni sau trata anumite probleme de sanatate, fiind utilizat cu rezultate bune mai ales pentru tratarea indigestiei, a constipatiei si scaderea tensiunii arteriale.

Laxativ natural

Schinduful este un remediu demn de luat in seama pentru persoanele care sufera de constipatie, balonare, crampe si alte neplaceri intestinale. Laxativ natural, stimuleaza peristaltismul si capacitatea de curatare a colonului, sprijinind functionarea normala a tractului digestiv. Diuretic natural, schinduful stimuleaza urinarea, ceea ce duce la eliminarea eficienta a toxinelor, micsorand presiunea asupra rinichilor, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Arta preparării ceaiului, dezvăluită de experţi: Cum se obţine băutura perfectă

Reduce riscul de a face infarct sau accident vascular cerebral

Cateva studii au legat folosirea ceaiului de schinduf de scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului, ceea ce inseamna ca riscul de a face un infarct sau un accident vascular cerebral se reduce. Anticoagulant natural, schinduful contribuie la reducerea riscului de cheaguri. In plus, regleaza productia de insulina, fiind de ajutor pentru persoanele cu diabet.

Are proprietăți antiinflamatoare

Fitonutrientii din schinduf il fac util pentru suferinzii de artrita si guta, proprietatile antiinflamatoare contribuind la reducerea simptomelor. Inca din vechime, schinduful a fost utilizat de femei pentru usurarea crampelor menstruale, el avand si rol in echilibrarea hormonala si a schimbarilor de dispozitie specifice menstruatiei. Fierul din aceasta planta ajuta la obtinerea unei circulatii mai bune si contribuie la combaterea anemiei.

CITEȘTE ȘI: Risc de CANCER: La ce temperatură trebuie băut ceaiul şi de ce

Cum faci ceaiul de schinduf?

Pune pe foc un ibric cu 300 ml apa, iar cand se apropie de punctul de fierbere, adauga 1 lingurita de seminte de schinduf usor zdrobite. Cand da in clocot, micsoreaza flacara si lasa lichidul sa fiarba incet 3 minute. Apoi, opreste focul si mai lasa la infuzat un sfert de ora. Strecoara ceaiul, adauga un praf de nucsoara si 1-2 lingurite de miere. Se beau cel mult 3 cani pe zi.

Nu se recomanda femeilor insarcinate.

Comentarii: