NUTRITIE SANATATE

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Luptă împotriva diabetului și protejează inima

thehealthy.com

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Luptă împotriva diabetului și protejează inima. Ceaiul este deosebit de util în combaterea inflamațiilor datorită antioxidanților săi puternici. Inflamația cronică este legată de o serie de boli grave, inclusiv diabet, boli de inimă, cancer și Alzheimer. Din fericire, natura ne oferă multe ceaiuri pe care le putem folosi pentru a reduce inflamația din organism.

În acest articol, vom examina unele dintre cele mai eficiente ceaiuri antiinflamatorii.

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Luptă împotriva diabetului și protejează inima

Ceaiul negru

Ceaiul negru este o alegere excelentă pentru reducerea riscului de diabet. Potrivit unui studiu internațional, popoarele care consumă cel mai mult ceai negru suferă cel mai puțin de diabet.

Procesul de fermentare care transformă frunzele verzi în negru creează flavonoide precum teaflavinele și tearubiginele. Acești compuși ajută la reducerea inflamației, îmbunătățesc metabolismul glucozei și cresc sensibilitatea la insulină.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune ceaiuri care luptă împotriva balonării: Reduc inflamația în tractul gastrointestinal

Ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru beneficiile sale pentru inimă. Cu un conținut mai scăzut de cofeină, este potrivit pentru a fi consumat pe tot parcursul zilei. Ceaiul verde conține patru catechine importante, cea mai cunoscută fiind epigallocatechina-3-galat (EGCG). EGCG suprimă inflamația și blochează căile proinflamatorii, protejând astfel inima de leziuni și boli cardiovasculare.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă are proprietăți anticancerigene. Frunzele de mentă conțin fenoli, cum ar fi acidul rosmarinic, și flavonoide, cum ar fi eriocitrina, luteolina și hesperidina. Mentolul, care conferă mentei senzația caracteristică de răcoare, contribuie, de asemenea, la proprietățile sale antiinflamatorii. Aceste ingrediente au demonstrat o potențială activitate anticancerigenă în studiile de laborator.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru efectul său protector asupra intestinelor. Pe lângă faptul că calmează greața și vărsăturile, studiile pe animale au arătat că antioxidanții din ceaiul de ghimbir protejează împotriva bolilor inflamatorii gastrointestinale, cum ar fi colita. De asemenea, are un efect antiinflamator general.

Ceai de turmeric

Turmericul este un remediu puternic pentru artrită. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la ameliorarea durerii și a rigidității în bolile inflamatorii ale articulațiilor aproape la fel de eficient ca unele analgezice. Problema este că curcumina nu este ușor absorbită de organism, așa că sunt necesare doze mai mari (în jur de 1000 mg). Adăugarea turmericului sub diverse forme, inclusiv ceai, poate face parte din strategia dumneavoastră de gestionare a durerii cauzate de artrită.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun ceai pentru femei: Regleză nivelul estrogenului și îți dă o stare de bine în tot organismul

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este unul dintre cele mai populare ceaiuri de culcare, datorită proprietăților sale calmante. Acesta conține hamazulină, alfa-bisabolol și apigenină, care conferă ceaiului de mușețel proprietăți antiinflamatorii. Mușețelul acționează ca un inhibitor COX-2, similar medicamentelor antiinflamatoare prescrise pentru tratarea durerii. O ceașcă de ceai de mușețel înainte de culcare poate calma atât mintea, cât și corpul.

Ceaiul este un aliat puternic în lupta împotriva inflamației, datorită antioxidanților săi puternici. De la ceaiul negru și verde la ceaiurile de mentă, ghimbir, turmeric și mușețel, aceste băuturi naturale pot ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății generale, potrivit actualno.com.

Includeți aceste ceaiuri în rutina dvs. zilnică și bucurați-vă de numeroasele lor beneficii pentru sănătate.

Comentarii: