SANATATE

Puneți acest lucru în toaletă noaptea: Va fi strălucitor de curată până dimineața

thekitchn.com

Puneți acest lucru în toaletă noaptea: Va fi strălucitor de curată până dimineața. Nu toate gospodinele au posibilitatea de a curăța temeinic vasul de toaletă în fiecare zi, deși acest accesoriu sanitar are nevoie, evident, de curățare și îngrijire zilnică.

Neglijarea necesității de a curăța regulat vasul de toaletă duce la probleme precum mirosuri neplăcute și plăci bacteriene. Dar gospodinele cu experiență se bazează pe câteva metode ușoare.

De exemplu, una dintre ele presupune turnarea unui anumit amestec în toaletă noaptea. Pentru o perioadă atât de lungă de timp, ingredientele din ele își vor face treaba, iar dimineața va trebui doar să ștergeți ușor toaleta.

CITEȘTE ȘI: 10 lucruri pe care să NU le arunci niciodată în toaletă

Puneți acest lucru în toaletă noaptea: Va fi strălucitor de curată până dimineața

După cum se pare, există destul de multe opțiuni. Toate au grade diferite de eficacitate, așa că uneori pot alterna. Cel mai adesea se recomandă să folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu, sare și praf de spălat. Doar câteva linguri sunt suficiente.

De asemenea, puteți combina procedura cu „comprese de oțet”. În acest caz, este vorba despre prosoape de hârtie înmuiate în produs. Acestea se aplică pe zonele cu probleme. Dacă folosiți aceste trucuri în mod regulat, puteți face foarte repede ordine în vasul de toaletă, fără a fi nevoie să folosiți detergenți scumpi și dăunători pentru a-l curăța.

Alte trucuri pentru curățarea vasului de toaletă

Puteți folosi tablete pentru curățarea țevilor sau tablete pentru curățarea apei de acvariu. Alegeți-le pe cele care conțin ingrediente active pentru a combate murdăria și calcarul. Pur și simplu puneți o tabletă în rezervorul toaletei înainte de a merge la culcare pentru a avea suficient timp să se dizolve și să interacționeze cu murdăria.

Procesul de dizolvare va ajuta la curățarea toaletei nu doar de murdărie și calcar, ci și la eliminarea mirosului neplăcut. În dimineața următoare, dați drumul la apă pentru a spăla orice murdărie rămasă nedizolvată.

CITEȘTE ȘI: Cum să păstrezi curată principala sursă de bacterii și murdărie din casă: 5 trucuri care te ajută să ai o toaletă curată

Bicarbonat de sodiu și acid citric

O altă opțiune este un amestec de bicarbonat de sodiu și acid citric. Turnați în vasul de toaletă un amestec de 1/3 cană de bicarbonat de sodiu și două linguri de acid citric. Așteptați aproximativ 15-30 de minute înainte de a clăti.

O altă opțiune – dizolvați 1/3 cană de bicarbonat de sodiu și o cană de oțet într-un bol. Turnați amestecul în vasul de toaletă. După o jumătate de oră, periați ca de obicei, recomandă actualno.com.

Comentarii: