SANATATE

Ceapa, soluția din cămară pentru nasul înfundat! Recomandările specialiștilor

Foto: Pinterest.com

Când vine iarna, când începe gerul, mai exact, hop și nasul înfundat. Și căutăm disperați soluții, de la cele oferite cu generozitate de farmacii și până la cele pe care le găsim în cămara proprie, remedii naturiste și leacuri băbești de care chiar am uitat, poate.

Nasul înfundat este un simptom frecvent întâlnit în viroză, gripă, răceli, sinuzite sau alergiile sezoniere. Vasele de sânge de la nivelul căilor nazale se congestionează, împiedicând circulaţia normală a fluidelor. Astfel apare congestia nazală – adică nasul înfundat.

Alte cauze ale congestiei nazale sunt consumul excesiv de alcool, fumatul, factori de mediu precum praful din atmosferă, anumite medicamente pentru reglarea tensiunii, deviaţii de sept, polipi.

Citește și: Avertisment pentru părinţi: Plante INTERZISE în casă dacă ai copil mic

”Rețete” de la specialiști

Mirosul persistent al acestei legume poate fi suficient pentru desfundarea nasului. Terapiile naturiste recomandă şi alte metode prin care ceapa, bogată în vitamina C şi alţi antioxidanţipoate ajuta în tratarea virozelor şi răcelilor. Una dintre metode este o ceapă roşie, tocată, ţinută în apă potabilă. Pe parcursul zilei, se iau câte înghiţituri, scrie portalul csid.ro.

Ceaiul de ceapă şi-a dovedit eficacitatea în combaterea tusei, a gâtului uscat şi al răguşelilor. Consumată în salate, ceapa asigură până la 13 % din necesarul zilnic de vitamina C, necesară pentru sistemul imunitar. De asemenea, ceapa este bună pentru tratarea insomniei.

 

 

Comentarii: