Cel mai bun fruct de vară pentru un stomac plat și o piele curată. Caisele sunt fructe care vă ajută să aveți un abdomen plat, o piele curată și sănătoasă, cu un ten strălucitor. Consumul lor este benefic pentru starea de spirit și sănătatea creierului. De aceea, caisele nu ar trebui să lipsească din dieta dvs. în timpul verii.
De ce caisele ar trebui să facă parte din dieta dvs. și care sunt avantajele lor în comparație cu alte fructe, au declarat nutriționiștii pentru publicația Vogue.
Cel mai bun fruct de vară pentru un stomac plat și o piele curată – Caise
Îmbunătățirea tranzitului intestinal
Aceste fructe sunt bogate atât în fibre solubile, cât și în fibre insolubile – pectină și celuloză. Acest lucru le face un produs bun pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal.
CITEȘTE ȘI: Bolile pe care caisele uscate le vindecă
Pectina este o fibră solubilă care ajută la reținerea apei în intestine, făcând scaunul mai moale și mai ușor de eliminat. Celuloza, pe de altă parte, este o fibră insolubilă care adaugă volum scaunului. De aceea, explică nutriționista Laura Parada, caisele „sunt un remediu excelent pentru constipație”.
Prebiotic
Caisele sunt considerate un aliment prebiotic. Adică, ele furnizează nutrienți și încurajează creșterea bacteriilor benefice care trăiesc în intestin. Fibrele solubile ajută la încetinirea absorbției zahărului și colesterolului, în timp ce fibrele insolubile favorizează mișcările intestinale regulate și hrănesc microbiota.
Aceste fructe sunt bogate în acizi organici, precum citric, malic și tartric. Acești acizi pot stimula producția de enzime digestive, ajutând la digestie.
Conținut scăzut de fructoză
Caisele au un conținut scăzut de fructoză – din acest motiv, consumul lor este foarte recomandat pentru ameliorarea problemelor legate de inflamația intestinală, care se manifestă uneori prin balonare.
Caisele combat retenția de apă
Balonarea este o problemă frecventă în rândul femeilor, care se agravează vara din cauza retenției de apă. Caisele sunt o sursă bună de potasiu, un mineral care are efect diuretic și combate retenția de lichide.
Bogate în beta-caroten
Caisele sunt bogate în beta-caroten, care, pe de o parte, are un efect fotoprotector, deoarece ajută la minimizarea efectelor agresive ale razelor solare asupra pielii, iar pe de altă parte, ajută la obținerea unui ten sănătos, deoarece stimulează producția de melanină.
„Caisele pot ajuta la obținerea unui bronz sănătos, uniform și de lungă durată. De fapt, consumul lor este o modalitate excelentă de a pregăti pielea pentru expunerea la soare”, spune dr. Mar Mira.
CITEȘTE ȘI: Caisele, sursă importante de vitamine, pot face și rău: Cui sunt interzise
Caisele încetinesc îmbătrânirea pielii
Acest fruct conține, de asemenea, vitaminele C și E, care, împreună cu beta-carotenul, combat radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea pielii, contribuind la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Vitamina C este, de asemenea, implicată în producția de colagen, o proteină care conferă elasticitate și fermitate pielii.
Este important de menționat că acizii din fructe conținuți în caise sunt utilizați în cosmetică pentru a exfolia pielea și a stimula reînnoirea celulară.
Comentarii:









