NUTRITIE SANATATE

Bolile pe care caisele uscate le vindecă

megri.co.uk

Bolile pe care caisele uscate le vindecă. Caisele uscate, ca și caisele, au mult potasiu și susțin inima, așa că ar trebui să mănânci caise uscate deoarece previn bolile cardiovasculare.

Acest fruct uscat portocaliu conține și pectină, care elimină din organism toxinele, toxinele și sărurile metalelor grele.

Bolile pe care caisele uscate le vindecă: Constipația

Caisele uscate previn constipația, deoarece fibrele lor acționează ca un laxativ.

CITEȘTE ȘI: Caisele, sursă importante de vitamine, pot face și rău: Cui sunt interzise

Bolile pe care caisele uscate le vindecă: Anemia

Măresc nivelul de hemoglobină din sânge, vindecă anemia.

Scăderea nivelului de colesterol din sânge este un alt beneficiu al fructului.

Bolile pe care caisele uscate le vindecă: Îmbunătățirea vederii

Cei care mănâncă în mod regulat caise uscate își îmbunătățesc vederea.

Varietatea de vitamine și oligoelemente face caisele uscate să fie utile femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, precum și celor care sunt slăbiți după stres sau operații.

Endocrinologii recomandă utilizarea acestui fruct uscat în diferite boli ale sistemului endocrin. Caisele uscate, în ciuda dulceaței lor, scad nivelul de zahăr din sânge. Și au, de asemenea, un efect antipiretic.

Bolile pe care caisele uscate le vindecă: Cavitatea bucală

Mestecarea caiselor uscate eliberează cavitatea bucală de bacteriile patogene și de mirosurile neplăcute.

Dar chiar și de dragul unei simple plăceri, merită să mâncați caise uscate, pentru că o stare de spirit bună este o garanție a sănătății.

Șase sau șapte caise uscate reprezintă o normă suficientă pentru menținerea sănătății, dar mai mult de o sută cincizeci de grame pe zi este dezirabil: este necesară moderația.

Ce caise uscate sunt mai bune?

O întrebare foarte importantă! Una este să dăm bani și să câștigăm sănătate și alta este să primim un produs procesat chimic pentru banii câștigați cu greu. Caisele uscate fără procesare nu atrag privirea, pentru că sunt de obicei nedeslușite, încrețite și nu plac cu o culoare strălucitoare: un fel de gri-maroniu.

Dar o persoană avizată nu va trece pe lângă ea și nu se va lăsa tentată de caisele uscate strălucitoare portocalii din apropiere.

Ei bine, ce poate fi bun în această frumusețe, dacă strălucirea este dată cu parafină sau sulf, iar culoarea strălucitoare este tratată cu substanțe chimice?

Gustul caiselor uscate și mai ales gustul final trebuie să fie natural: dulce sau dulce-acrișor. Nu ar trebui să aibă un gust străin, la fel ca și mirosul de vin.
Alegeți caise uscate de mărime medie, care sunt curate și moderat moi. După ce ați încercat cel puțin o dată caisele uscate naturale, nu veți mai mânca altele, în ciuda tuturor atracțiilor lor exterioare.

CITEȘTE ȘI: Caisele, adevărate comori pentru organism. Previn şi cea mai des întâlnită formă de cancer la bărbaţi

La temperatura camerei, caisele uscate pot fi păstrate până la un an într-un recipient închis, plasat într-un loc întunecos și uscat, iar dacă sunt ascunse în congelator, ambalate ermetic (de exemplu, într-un recipient cu capac etanș), atunci până la doi ani.

Pentru întărirea imunității în timpul răcelii

Luați cinci sau șase bucăți de caise uscate, o portocală decojită și două sau trei nuci, măcinați și adăugați două lingurițe de miere. Amestecul se consumă la micul dejun, stropit cu ceai neîndulcit cu lămâie. În timpul sezonului rece, se prepară de două-trei ori pe săptămână, recomandă actualno.com.

Comentarii: