NUTRITIE SANATATE

Caisele, adevărate comori pentru organism. Previn şi cea mai des întâlnită formă de cancer la bărbaţi

doc.ro

Caisele sunt un adevărat izvor de sănătate pentru om. Pot fi consumate proaspete, deshidratate sau în dulceață (fără zahăr!), sunt la fel de bune, cu proprietăți uimitoare pentru organismul uman.

Bogate în betacaroten, vitaminele B3, C şi E, în fibre şi zaharuri simple, dar şi în oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt, caisele furnizează energie organismului şi reglează procesele care susţin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian.

Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilităţii la sodiu, ar trebui să consume în mod regulat caise, recomandă doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Caisele, un adevărat miracol pentru sănătate: Recomandări şi sfaturi de la specialişti

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea inimii. Betacarotenul şi licopenul protejează colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inimă.

Datorită conţinutului de licopen, caisele previn şi cancerul de prostată. Spre exemplu, barbatii care consumă alimente bogate in licopen si ceai verde prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer de prostata

Potrivit unui studiu comparativ, bărbaţii care au o dietă bogată în fructe şi legume bogate în licopen – roşii, caise, grepfrut roz, pepene roşu, papaya şi guava au un risc cu 82% mai mic de cancer de prostată faţă de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare.

CITEȘTE ȘI: Secretul pielii perfecte vara: Cinci substanţe esenţiale şi alimentele în care se găsesc

De asemenea, caisele fac minuni și pentru piele. Rupeți o caisă și masați tenul, gâtul și decolteul. Fructul trebuie să fie bine copt și zemos. Lăsați să se usuce în mod natural, după care repetați procedeul. Clătiți apoi pielea cu apă călduță. Repetați procesul de 2 ori pe zi. Această metodă este eficientă și pentru persoanele care suferă de acnee sau au tenul congestionat din cauza căldurii și transpirației excesive.

Comentarii: