Cel mai bune fructe pentru sănătatea oaselor: Previn apariția osteoporozei și cresc densitatea osoasă. Un fruct de vară care este bogat în antioxidanți, prelungește tinerețea și îmbunătățește sănătatea este de fapt cel mai bun pentru oase , informează The Health Site.
Potrivit portalului de sănătate, antocianinele din prunele uscate încetinesc procesul de îmbătrânire și reduc riscul de boli de inimă.
Cel mai bune fructe pentru sănătatea oaselor: Prune
Fructele conțin o mulțime de vitamina C, care întărește sistemul imunitar. Acest lucru este facilitat și de bioflavonoide, care sporesc acțiunea acidului ascorbic.
CITEȘTE ȘI: Prunele uscate – un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu colesterolul tău dacă le mănânci în fiecare zi
Prunele previn și apariția osteoporozei, cresc densitatea osoasă și favorizează o bună digestie, eliminând constipația și stimulând peristaltismul. În același timp, cei care sunt predispuși la boli precum diareea sau au boli renale ar trebui să evite consumul de prune.
Efectul prunelor se datorează compoziției lor bogate în vitamine și minerale:
- Vitamina B1 este implicată în formarea celulelor sanguine.
- Vitamina B2 participă la reacțiile redox ale organismului. Previne deteriorarea țesutului nervos, participă la producerea de acetilcolină. necesară pentru funcționarea normală a măduvei osoase. Necesară pentru formarea globulelor roșii
- Vitamina PP (vitamina B3) este implicată în reacțiile de oxidare-reducere. Este necesară pentru circulația normală a sângelui. Participă la procesele de secreție biliară. Participă la sinteza hormonilor sexuali. Sunt implicate în transmiterea impulsurilor nervoase.
- Vitamina B4 are un efect antisclerotic . Este o substanță importantă pentru sistemul nervos și îmbunătățește memoria. Acidul pantotenic (vitamina B5) este o vitamină antistres. Crește rezistența organismului. Participă la beta-oxidarea acizilor grași.
- Vitamina B6 este necesară pentru sinteza acizilor nucleici și pentru unele reacții ale metabolismului aminoacizilor. Suprimă formarea homocisteinei, o substanță toxică care are un efect toxic asupra miocardului și favorizează depunerea colesterolului în mușchiul cardiac.
- Acidul folic (B9) este necesar pentru metabolismul normal al celulelor nervoase.
- Fierul (Fe) și cuprul (Cu ) sunt implicate în formarea hemoglobinei și a globulelor roșii. Ele cresc activitatea multor enzime și întăresc sistemul imunitar. Sunt necesare pentru a furniza oxigen organismului.
CITEȘTE ȘI: Dieta ideală de sezon: Pe bază de prune, durează doar trei zile
- Potasiul reduce impactul negativ asupra endoteliului vascular cauzat de fluctuațiile tensiunii arteriale și contribuie la reducerea nivelului colesterolului din sânge.
- Calciul (Ca) este implicat în formarea hemoglobinei și a globulelor roșii. Participă la formarea colagenului. Participă la activitatea sistemelor enzimatice (inclusiv contracția musculară), la transmiterea impulsurilor nervoase.
- Magneziul (Mg) stabilizează celulele imunitare. Stimulează dilatarea căilor respiratorii, ceea ce facilitează respirația. Reduce impactul negativ asupra endoteliului vascular cauzat de fluctuațiile tensiunii arteriale, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Joacă un rol important în formarea oaselor și în metabolismul mineral.