NUTRITIE SANATATE

Cel mai periculos fruct pentru persoanele cu colesterol ridicat

Foto: Pinterest.com

Cel mai periculos fruct pentru persoanele cu colesterol ridicat. Consumul unui fruct de vară delicios și suculent poate fi dăunător pentru persoanele care suferă de colesterol ridicat .

Cel mai periculos fruct pentru persoanele cu colesterol ridicat – Pepenele roșu

Nutriționistul rus Dr. Marina Shestakova spune că acești pacienți ar trebui să fie atenți cu pepenele roșu.

Medicul a explicat că printre fructele de pădure – coacăze negre, coacăze, zmeură, măceșe, utile mai ales datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, dar pepenele roșu poate dăuna sănătății, mai ales pentru persoanele cu niveluri ridicate de lipide în sânge.

CITEȘTE ȘI: Este periculos pentru sănătate să mănânci pepenele cu tot cu sâmburi?

Dr. Shestakova spune că pepenele roșu nu conține multe substanțe utile, în principal apă și zahăr. Dar cantitatea de glucoză și fructoză prevalează în el – 100 de grame de produs conțin 10 grame de glucoză. Medicul avertizează că ar trebui să fim atenți cu acest fruct și să nu-l mâncăm în exces.

„Dacă nu putem mânca mai mult de 150-200 de grame de coacăze roșii sau negre și coacăze, acest lucru nu se aplică pepenelui roșu”, continuă Dr. Marina Șestakova. „A paria pe pepenele roșu și a crede că în acest fel ne facem provizii de vitamine și consumăm un produs sănătos este o greșeală”, explică expertul.

„În cantități mari, acest fruct este periculos pentru persoanele supraponderale, cu diabet, rezistență la insulină și hepatoză hepatică grasă – de obicei, starea lor se înrăutățește din cauza excesului de zaharuri, făină, glucoză și fructoză din alimentație”, a mai spus medicul.

„Vă recomand să nu consumați mai mult de 100-150 de grame de pepene galben ca desert răcoritor, dar nu mai mult, mai ales dacă aveți probleme și tulburări metabolice”, adaugă expertul. Pasiunea pentru fructele dulci, inclusiv pentru pepenele roșu, provoacă o creștere a numărului de trigliceride – molecule de grăsime neutră, ceea ce duce la formarea colesterolului rău.

Excesul de fructoză crește acidul uric. Acesta poate provoca rezistență la insulină și crește riscul de boli cardiovasculare. Consumul de fructe dulci nu suprimă activitatea zonelor din creier care reglează apetitul și, ca urmare, dorința de a consuma alimente nu scade.

CITEȘTE ȘI: Consumul de pepene, contraindicat pentru aceste persoane: De ce devine un PERICOL

Așadar, consumul de fructe nu va reduce dorința de a mânca, dimpotrivă, o va provoca și mai mult. Fructoza este absorbită mai rău dacă produsul conține mai multă fructoză decât glucoză. Acest lucru este valabil și pentru pepenele roșu. Din această cauză, pot apărea umflături și o formare crescută de gaze, explică și expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: