NUTRITIE SANATATE

Cel mai sănătos mic dejun în lunile de toamnă – Sfatul nutriționistului

Foto: getqardio.com

Nutriționista Rusakova ne avertizează că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate și omletă la micul dejun.

Fibre si proteine vegetale

Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre și proteine ​​vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriționist și candidat în științe medicale, potrivit gazeta.ru.

CITEȘTE ȘI: Combate colesterolul cu un mic dejun sănătos: Alimentul care face diferența

În lunile gri de toamnă, alimentele ar trebui să fie luminoase, să îmbunătățească starea de spirit și să ofere organismului energia necesară. Prin urmare, micul dejun ideal de toamnă ar trebui să fie compus din legume proaspete și proteine.

„Dimineața, puteți mânca o salată de fructe sau de legume. Este recomandabil să folosiți diferite tipuri de fructe, legume și plante. Puteți face o salată grecească. Puteți face o salată de fructe: adăugați portocale, mere, banane, pere și asezonați cu iaurt”, a specificat nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

„Este sănătos să adăugați brânză de vaci sau ouă, la legume, este mai indicat să evitați alimentele grele și grase, care dau o senzație temporară de plenitudine, iar persoana care le consumă se va simți letargică și obosită și va dori să doarmă”, a menţionat expertul, care a avertizat că utilizarea uleiului de in pe stomacul gol este periculoasă.

Comentarii: