NUTRITIE SANATATE

Cele două alimente care au grijă de dinții tăi: Unul sigur te va lua prin surprindere

Sănătatea dentară a fost întotdeauna o problemă de îngrijorare. Fiind unul dintre cele mai neglijate aspecte ale sănătății umane, povara problemelor dentare s-a intensificat și mai mult în timpul pandemiei. Igiena orală deficitară nu numai că duce la carii, eroziune dentară și inflamație a gingiilor, dar este, de asemenea, legată de boli de inimă, cancer și diabet.

Cea mai bună modalitate de a evita cariile dentare este să vă păstrați dinții și gingiile cât mai sănătoase posibil. În timp ce periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi sunt pași de bază pentru menținerea sănătății orale, alimentele pe care le consumați vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți dinții strălucitori și puternici.

Potrivit unui expert, două alimente pot ajuta la reducerea riscului de probleme dentare.

CITEȘTE ȘI: Medicii răspund: De ce te dor dinții când răcești

Ciocolata pentru sanatatea orala

Într-un interviu acordat unui tabloid din Marea Britanie, Dr. Khaled Kasem, ortodont șef la Impress, a dezvăluit că unele alimente ajută la îndepărtarea plăcii și la menținerea gingiei sănătoase. El a spus că ciocolata este unul dintre alimentele care pot ajuta la menținerea dinților sănătoși.

El a explicat că bobul de ciocolată conține agenți antibacterieni puternici care pot ajuta la ținerea la distanță a problemei dentare. Totuși, asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci ciocolată în exces. O bucată mică de ciocolată într-o zi poate ajuta la ținerea la distanță a cariilor dentare.

Beneficiile consumului de produse lactate

Al doilea aliment pe care l-a numit expertul au fost produsele lactate care sunt bogate în calciu și vitamina D. El a precizat că includerea lactatelor în dieta zilnică poate ajuta la întărirea și albirea dinților. În plus, calciul și fosfații din produsele lactate oferă suficient nutrienți dinților tăi și reconstruiesc smalțul dentar.

Alte alimente care pot fi incluse

Deși lactatele și ciocolata au fost primele două alegeri ale Dr. Kasem, el a afirmat că fructele de pădure și fructele sunt excelente și pentru cei care încearcă să-și mențină sănătatea orală. Fructele precum căpșunile, merele și afinele sunt bogate în nutrienți și, de asemenea, bogate în fibre, care pot curăța placa bacteriană și pot reduce riscul de carie.

Când mesteci aceste fructe, gura ta produce mai multă salivă, care servește ca protector al dinților și îndepărtează plăcile. De asemenea, au un conținut scăzut de zahăr, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cantitate. Boabele au, de asemenea, proprietăți antioxidante și pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

CITEȘTE ȘI: Cât de repede poți să te speli pe dinți după ce ai băut cafea: Trucuri care țin cariile departe

Alimente care sunt dăunătoare pentru dinții tăi

În timp ce unele alimente pot ajuta la îmbunătățirea sănătății bucale, altele o pot agrava și mai mult. Dacă aveți deja de-a face cu probleme dentare, este mai bine să le evitați. Iată care sunt alimentele care nu sunt bune pentru sănătatea ta orală dacă sunt consumate în exces.

  • Citrice
  • Cafea
  • Bomboane
  • Murături
  • Vin

Comentarii: