NUTRITIE SANATATE

Cercetătorii americani, concluzie-surpriză: Băutura care previne pierderea auzului

healthline.com

A fost folosită încă din cele mai vechi timpuri atât în practica religioasă, cât şi la marile ospeţe şi pe seama sa s-au scris multe legende. Se spune că această băutură s-a născut în regiunile Caucazului, Mesopotamiei sau Egiptului.

Nenumărate studii au demonstrat că vinul roşu, băut cu moderaţie, are beneficii asupra sănătăţii. Cea mai recentă cercetare arată însă că, în afară de creşterea longevităţii, resveratrolul din vinul roşu ajută la prevenirea pierderii auzului. Cercetarea a fost realizată de spitalul Henry Ford, din SUA.

CITEȘTE ȘI: Proprietățile terapeutice ale VINULUI ROȘU FIERT

Beneficii vin rosu

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roşu sunt date de ingredientele sale. Unul dintre ele se pare că previne pierderea auzului.

Potrivit cercetării, în afară de creşterea longevităţii, resveratrolul prezent în vin roşu ajută la prevenirea pierderii auzului. Cercetătorii au expus şobolani la zgomot puternic, oferind unui grup de rozătoare un supliment de resveratrol în prealabil. Rezultatele au fost evidente: şobolanii care nu au primit resveratrolul au prezentat pierderi de auz şi au înregistrat chiar şi deteriorării ale ADN – ului.

Pe de altă parte, şobolanii care au primit suplimentul au suferit mai puţine daune cu aproximativ 90%, potrivit prevention.com.

La menţinerea unui sistem auditiv sănătos mai pot contribui peştele, mâncat de cel puţin două ori pe săptămână, merele şi cerealele. Conţinutul de alcool al vinului roşu variază de obicei între 12 şi 15%.

CITEȘTE ȘI: Aparenţele pot înşela! Cum alegi cel mai bun vin din magazin, în opinia unui specialist

Potrivit thehealthsite.com, strugurii sunt plini antioxidanţi, cum ar fi resveratrol, catechine, epicatechină şi proantocianidine. Resveratrolul este prezent în pielea strugurilor şi are beneficii anti-îmbătrânire şi pentru sănătatea inimii.

Proantocianidinele pot reduce riscul bolilor cardiace şi, de asemenea, ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. Deşi am auzit de multe ori despre beneficiile vinului roşu, mulţi dintre noi nu ştiu exact cum ne ajută. Polifenolii, antioxidanţii din vin, ajută la prevenirea formării colesterolului. Astfel vinul previne bolile cardiace.

Comentarii: