MOMS REVIEW

Structură an școlar 2019 – 2020: școala va începe mai devreme, o vacanță a fost eliminată, evaluare națională și pentru clasa VII

Foto: Pinterest.com

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Andrei Mihai Tănase, a afirmat că propunera asociaţiei a fost acceptată de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, astfel că anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie. Primul semestru va avea 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni. De asemenea, a fost eliminată şi vacanţa intersemestrială din februarie, din anul şcolar următor, iar primul semestru se va încheia înainte de vacanţa de iarnă.

CITEȘTE ȘI: Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

„Iniţial, ministerul propusese o structură de următorul tip: pe 16 septembrie să înceapă şcoala şi pe 19 iunie să se încheie. Noi, Asociaţia Elevilor din Constanţa, am propus ca structura să se modifice în sensul în care anul şcolar să înceapă pe 9 septembrie şi să se finalizeze pe 12 iunie. Propunerea a fost acceptată de secretarii de stat ai ministerului, de către părinţi, sindicate”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

El a explicat şi motivul pentru care AEC a dorit ca anul şcolar să înceapă mai repede.

CITEȘTE ȘI: CUM ne motivăm să facem sport? TRUCURILE care chiar funcționează!

„Examenele de bacalaureat şi evaluare naţională se ţin după ce se încheia anul şcolar, iar dacă anul şcolar s-ar fi terminat pe 19 iunie automat s-ar fi ajuns în iulie cu examenele de bacalaureat şi evaluare naţională. Iar în iulie temperaturile pot să ajungă şi la 35 de grade, în condiţiile în care şcolile nu dispun de aparate de aer condiţionat, ar fi condiţii nepropice pentru susţinerea examenului”, a precizat Andrei Mihai Tănase.

Una dintre vacanțele elevilor, eliminată

El a mai spus că a fost eliminată şi vacanţa intersemestrială din februarie, din anul şcolar următor, iar primul semestru se va încheia înainte de vacanţa de iarnă. Tănase a afirmat că primul semestru va avea 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni.

CITEȘTE ȘI: O școală din Londra ar putea permite băieților să poarte fustă la uniformă. Care este motivul

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa a menţionat că în cadrul întâlnirii avute cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei s-a mai decis introducerea simulării la clasa a VII-a, din acest an, urmând să aibă loc atunci când elevii de la clasa a VIII-a susţin simularea evaluării naţionale. De asemenea, simulările de la clasele a VII-a şi a XI-a vor conţine 30 la sută itemi obiectivi, urmând ca ministerul să vadă ce rezultat are acest tip de structură a subiectelor, a mai spus Andrei Mihai Tănase.

Comentarii: