NUTRITIE

Reţetă de maestru bucătar: Cum prepari acasă delicioasa ciorbă de ceapă cu zeamă de varză

bucataras.ro

O ciorbă deosebit de gustoasă, în care se îmbină aroma cărnii cu savoarea legumelor şi acreala zemii de varză, este preparatul cu care veţi încânta papilele gustative ale celor dragi la prânz.

Ciorba de ceapă acrită cu zeamă de varză, realizată după reţeta maestrului bucătar Mircea Groza, se găteşte uşor şi are un gust delicios, scrie adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună ciorbă de peşte, direct de pe malul Dunării. Secretul unui gust aromat şi delicios

Pentru a o prepara, aveţi nevoie de o aripă şi o bucată de piept de curcan (puteţi folosi şi o bucată din pulpa superioară), cinci-şase cepe, un sfert de căpăţână de varză murată, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de rădăcină de ţelină, un ardei roşu, cimbru, mărar verde, frunze de ţelină, o mână de orez, câteva boabe de piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Începeţi prin a curăţa legumele. Într-o oală plină cu apă rece, puneţi ceapa tăiată felii mai groase şi daţi la fiert. Lăsaţi să dea câteva clocote, adăugaţi varza murată tocată, o legătură de cimbru, mărar şi frunze de ţelină, precum şi ardeiul întreg şi daţi la fiert la foc mic.

Puneţi carnea, rădăcinoasele (toate întregi) şi piperul şi continuaţi fierberea. Când legumele sunt gătite, le scoateţi din oală împreună cu legătura de verdeţuri, şi adăugaţi orezul.

În momentul în care carnea este bine fiartă, o scoateţi pe o farfurie, o desfaceţi de pe oase şi o tăiaţi mărunt. Tocaţi şi zarzavaturile fierte şi puneţi totul înapoi în oală.

CITEȘTE ȘI: Ţi se face poftă instant: Reţeta din Sălaj pentru cea mai bună ciorbă de varză acră

Într-un alt vas, fierbeţi puţin zeama de varza, spumaţi la nevoie, piperaţi şi turnaţi în ciorbă, în funcţie de cât de acră vreţi să fie. După ce mai dă câteva clocote, adăugaţi sare dacă este nevoie.

Serviţi cu felii de pâine prăjită cu usturoi şi stropită cu ulei presat la rece.

Comentarii: