NUTRITIE

Ţi se face poftă instant: Reţeta din Sălaj pentru cea mai bună ciorbă de varză acră

preparatedevis.ro

Adevărat balsam pentru stomac, zeama de varză va transforma această ciorbă ţărănească simplă într-una absolut delicioasă. O ciorbă acră de varză este nu doar un preparat pe care îl veţi face repede şi uşor, dar şi o alegere grozavă pentru masa de prânz.

Iată reţeta cunoscutului bucătar sălăjean Mircea Groza.

CITEȘTE ȘI: Simplu şi delicios: Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă rădăuțeană/ REŢETĂ

Ingrediente:

oase de pui sau de porc
cu puţină carne pe ele
o ceapă
doi-trei morcovi
un pătrunjel
o bucată de ţelină
un ardei
doi căţei de usturoi
frunze de ţelină
o căpăţână îndesată de varză murată
o cană de zeamă de varză
o lingură de făină
ulei, sare, piper
cimbru uscat, mărar verde

Prepararea supei de oase

Pentru a pregăti această ciorbă extrem de gustoasă, trebuie să începeţi cu prepararea unei supe de oase, recomandă adevarul.ro:

Puteţi opta pentru oase de pui sau de porc, important este să fie proaspete şi nu afumate. Îndepărtaţi spuma când începe să clocotească, lăsaţi să fiarbă la foc mic, apoi adăugaţi legumele întregi – morcov, rădăcină de pătrunjel şi morcovi, o ceapă, usturoi, un ardei şi frunze de ţelină. Când totul s-a fiert, strecuraţi zeama.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?

Completarea zemei de oase

Separat, tăiaţi varza fideluţă şi căliţi-o uşor într-o oală în care aţi pus puţin ulei. Când varza s-a înmuiat, completaţi cu zeama de oase şi legume şi continuaţi să fierbeţi. Piperaţi după gust şi aromaţi totul cu o crenguţă uscată de cimbru.

Sare veţi adăuga abia la final, doar dacă credeţi că mai este nevoie.

Până fierbe varza, desprindeţi carnea de pe oase şi tăiaţi rondele morcovii din supă şi adăugaţi-şe în oală. Preparaţi pe foc şi o îngroşală din ulei şi o lingură de făină albă, amestecând continuu pentru a nu se arde. Daţi culoare cu o linguriţă de boia dulce şi adăugaţi treptat o cană de zeamă rece de varză. Amestecaţi continuu, după care turnaţi îngroşala în oala de ciorbă şi mai lăsaţi să dea câteva clocote.

Când mâncarea este gata, parfumaţi-o cu frunze de mărar verde. Poftă bună!

Comentarii: