NUTRITIE

Cea mai bună ciorbă de peşte, direct de pe malul Dunării. Secretul unui gust aromat şi delicios

chefsteps.com

Zona Moldova Nouă este una des căutată de pescari şi de amatorii de peşte pentru gătit. Aici, Dunărea este darnică şi oferă peşte de tot felul, din belşug.

Bucătarul Uica Mihai, cărăşean de la Reşiţa, a bătut în tinereţe malul Dunării, însă mai mult ca meseriaş în ale gătitului, că despre pescuit spune că îi lăsa pe alţii. Uica Mihai a explicat o reţetă de ciorbă de peşte pe care o pregătea de fiecare dată când ajungea pe malul Dunării şi pe care, la rândul lui, a învăţat-o de la bătrânii pescari din zonă, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci peşte gras de două ori pe săptămână. Beneficii majore pentru sănătate

“Ai nevoie de peşte mărunt (obleţi, cărăşei, roşioară, bibănaşi) şi de capete de peşte, bine curăţate, pe care să le fierbi în apă cu sare şi boabe de piper. Când tot peştele s- a sfărâmat şi e făcut terci, îl strecori şi păstrezi zeama aceasta aromată ca fond de peşte.

Pui să fiarbă în ceaun cu câteva cepe, doi trei morcovi, un pătrunjel, un păstârnat o ţelină, totul tăiat mare. Când s-au înmuiat toate legumele, e rândul bucăţilor mari de peşte- crap, ştiucă, lin, avat – tot ce îţi pică în undiţă ori în galantar pe care le pui să fiarbă în zeamă, împreună cu câţiva cartofi tăiaţi în patru şi multe roşii mustoase, sfârâmate în pumn.

Mirodeniile acestei fierturi sunt sarea, piperul şi cimbrul, iar la urmă se drege ciorba cu oţet de mere.

CITEȘTE ȘI: Învaţă de la specialişti! Cum să alegi cel mai bun şi sănătos somon

Interesant este şi modul în care este servită, bucăţile de peşte se scot pe un platou, alături de cartofi şi legume , ca fiecare să îşi scoată în blid alături de niscaiva mujdei, iar zeama limpede se serveşte la final, în castroane, pentru a fi sorbită cu mămăligă fierbinte. Iar vinul musai să fie unul acriu, vânjos şi cu subtilităţi de balalaică”

Comentarii: