REVIEW

Reguli de bază în baie: De ce NU e bine să faci dușuri lungi și fierbinți

Ce poate fi mai bun decât o baie lungă și fierbinte după o zi grea? Sună bine, nu-i așa? Este o metodă ideală de relaxare, însă nu și benefică pentru organism, susțin specialiștii!

Un duş făcut corect este mult mai important decât cel făcut pres des.

Cum trebuie să fie dușul potrivit pentru organism?

Apa să fie călduţă, nicidecum fierbinte, să nu dureze mai mult de 10 minute şi să nu folosești în mod regulat produse de exfoliere a pielii decât dacă medicul dermatolog recomandă acest lucru, recomandă csid.ro.

CITEȘTE ȘI: Pericolele de la duş: 12 greşeli care îţi pot face probleme

Cât de des trebuie să faci duș

În ceea ce privește numărul lor, nu există regulă. Depinde de activitatea zilnică, dar și de tipul de piele.

Așadar, pentru persoanele care se confruntă cu problemele acneice este recomandat să îşi facă duş imediat după antrenament sau activităţile care presupun transpiraţia excesivă, pentru a curăţa porii în profunzime.

Persoanele care au un ten gras cu siguranţă trebuie să urmeze regula ”un duş pe zi”. Iar dacă te confrunţi cu o piele uscată şi sensibilă, o dată la două zile este ideal şi foarte important pentru a reduce aspectul uscat, mâncărimile şi inflamaţiile.

CITEȘTE ȘI: Felul în care faci duş spune multe despre tine: Secretul stă în prima zonă pe care o speli

Cu toate astea, nu uita că odată cu înaintarea în vârstă, tipul tenului se poate schimba. De exemplu, pielea nu va mai produce atât de mult sebum, iar uneori pot apărea problemele severe de piele dacă se insistă cu duşurile dese.

Comentarii: