SANATATE

Cercetătorii japonezi avertizează: Dacă ai această grupă de sânge eşti în pericol

http://infopechen.ru

Dacă ai grupa O de sânge, ai mai multe șanse să mori, mai ales în cazul unor răni grave. Potrivit unui studiu, această grupă de sânge este asociată cu un nivel scăzut al agentului de coagulare, care poate duce la sângerări severe.

Grupele de sânge sunt determinate de proteinele de pe suprafețele celulelor roșii din sânge. Celelalte categorii principale de grupe sunt A, B și AB. De asemenea, este important să știi că grupa O este cea mai comună grupă de sânge.

CITEȘTE ȘI: Cheagurile de sânge, un PERICOL major! Ce poți face pentru a le preveni

Datele din Japonia au arătat că pacienții cu grupa O au o rată a mortalității de 28%, în timp ce celelalte grupe de sânge au o rată de 11%, potrivit playtech.ro.

Dr. Wataru Takayama, de la Tokyo Medical and Dental University Hospital, a spus că studiile recente arată că grupa O prezintă un risc mai mare de hemoragie. „Pierderea sângelui reprezintă principala cauză de deces în rândul pacienților care suferă de traumatisme severe”, a declarat el.

Dr. Wataru Takayama mai spune că există puține studii care discută despre asocierea dintre grupele de sânge și riscul de deces. Rezultatele studiului susțin că transfuziile de urgență nu sunt sigure în cazul pacienților cu grupa O și că pot provoca invaliditate pe termen lung sau chiar deces.

CITEȘTE ȘI: Nu ignora sângerarile nazale! Pot fi semnul unor afectiuni grave

Toți pacienții care au participat la acest studiu au suferit traumatisme grave și au fost primiți la centrele medicale din Japonia între 2013 și 2016. Cercetarea a fost publicată în revista „Critical Care”.

Nici celelalte grupe de sânge nu sunt mai norocoase. Un studiu realizat de oameni de știință de la Harvard School of Public Health arată că cei care au grupele A, B sau AB prezintă un risc mai mare de boli coronariene, prin comparație cu cei cu grupa O.

Comentarii: