Pentru că vremea de afară este rece, a sosit momentul mult așteptat de cei din dragi să ne apucăm de copt. Fiecare gospodină are dorința de a se face remarcată cu câte o rețetă deosebit de gustoasă, care să încânte toți membri familiei, fapt pentru care venim astăzi în ajutorul bucătăreselor cu o variantă simplă de chec, dar plină de gust și arome.
CITEȘTE ȘI: Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură
Chec delicios, plin de gust și arome
Ingrediente:
- Pentru aluat:
-250 g unt sau margarină moale
-200 g zahăr tos
-1 plic Zahăr Vanilinat
-1 priză sare
-3 – 4 picături esență de rom 38 ml
-4 ouă
-125 g făină
-125 g Amidon alimentar
– 0,5 lingurițe praf de copt
- Pentru decorare:
-100 g
-ciocolată albă sau ciocolată cu lapte
-25 g grăsime de nucă de cocos
Chec delicios, plin de gust și arome
Mod de preparare:
Pentru aluat untul sau margarina se topesc, se toarnă într-un vas și se lasă la rece. După ce grăsimea s-a reîntărit, se freacă spumă, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare.
Se adaugă treptat și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența Se mixează totul, până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează apoi treptat ouăle, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se unge forma de chec (11 x 30 cm) și se toarnă apoi compoziția. Forma se introduce la cuptor și se coace.
CITEȘTE ȘI: Chec cu ciocolată- ideal pentru orice ocazie
Checul se scoate din formă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Pentru decorare, se mărunțește ciocolata, se adaugă grăsimea de nucă de cocos și se topesc într-un vas, la baie de aburi, la foc mic.
Cu această glazură se unge checul, după ce s-a răcit, folosind o pensulă. Glazura se lasă să se întărească.
Comentarii: