NUTRITIE

Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură

Niciodată nu am rezistat în fața ispitei deserturilor cu zmeură.

Când mergeam la piață și vedeam o tanti cu caserole de zmeură, îmi fugea imaginația la ce prăjitură aș putea prepara.

Checul cu zmeură este preferatul copiilor, iar parfumul casei după ce îl bag în cuptor face ca toți vecinii să iasă la geamuri.

CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură

Ingrediente necesare:

  • 200 g zahăr
  • 270 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 170 g iaurt grecesc
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zmeură

Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură

Mod de preparare:

Zmeura o spălăm bine și o lăsăm pe un prosop de bucătărie la scurs.

Punem toate celelalte ingrediente în bolul unui mixer și mixăm pentru 3 minute la viteză mare.

Încorporăm apoi 3/4 din zmeură în compoziție și amestecăm ușor cu o spatulă de silicon.

În forma pentru chec punem foaie de copt, apoi turnăm amestecul și punem deasupra restul de zmeură.

Introducem checul în cuptorul preîncălzit la 170° C cu ventilație pentru aproximativ 40 de minute.

În timpul cât stă checul în cuptor vom face glazura.

CITEȘTE ȘI:

Aceasta nu este obligatorie, checul este delicios și fără ea.

Pentru glazură avem nevoie de 100 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie și 3 linguri de apă.

Amestecăm zahărul cu zeama de lămâie și apa până obținem o compoziție cremoasă și densă.

După ce checul ajunge la temperatura camerei, turnăm această glazură în strat gros peste el și lăsăm să se întărească.

 

 

Comentarii: