LIFESTYLE

Chinul unui atlet calificat la J.O: imagini cu spatele lui Firfirică după o terapie inedită

Cel mai bun atlet din țară în proba de aruncare a discului a câștigat prima medalie de aur din acest an, deși a concurat accidentat.

După șase luni de pregătire spartană la Onești și la Arad, Alin Firfirică a participat la primul concurs din acest an, unde și-a apărat titlul de campion național la disc cu o aruncare de 61 de metri.

„E un rezultat decent, ținând cont de ventuzele pe care le am pe spate și cum arată spatele meu. În mare, concursul acesta a fost pentru a-mi menține titlul de campion național”, a mărturisit discobolul deja calificat la olimpiada de la Tokyo.

În urmă cu trei săptămâni, atletul a suferit o accidentare la brațul drept, dar aceasta nu l-a împiedicat să ocupe primul loc la Campionatul Național.

„Am făcut o ruptură fibrilară sub biceps, pe mușchiul brahial și acest lucru m-a dat în spate, am stat două săptămâni și jumătate fără să arunc”, a spus Firfirică.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile simple care îți ÎNCETINESC metabolismul

Cercetare revoluţionară a medicilor: Tehnologia care poate schimba viitorul

Zeci de ventuze pe spate

 Pentru a-și reveni într-un timp atât de scurt, Alin a fost supus unui tratament dur. „Nu mai am un loc liber pe spate, am avut zeci de ventuze puse. Acum sunt mai bine, pot spune că sunt 70 % refăcut. Am urmat și 10 ședințe cu laser.

Mai am nevoie de două injecții pentru a fi apt 100%. Urmează o pregătire foarte grea, iar pentru a prinde un loc pe podiumul olimpic așa cum mi-am propus, am nevoie de un corp sănătos și să ajung să arunc din nou peste 67 de metri”, a povestit sportivul.

În ultima perioadă, Alin a mai pus pe el 5 kilograme, dar acesta a și fost scopul. „Am reușit să ajung la 120 de kilograme și vreau să mă mențin aici. Am pus pe abdomen puțin țesut adipos pe care trebuie să îl transform și să mă mențin la 120 de kilograme”,  a încheiat Alin Firfirică.

 

 

 

Comentarii: