LIFESTYLE

Cine e femeia de fier de la cârma gimnasticii

De 3 luni, la șefia gimnasticii românești se află Carmencita Constantin, o femeie de afaceri care are în subordine 500 de angajați! Noua conducătoare de la gimnastică nu este străină de fenomen!  A practicat 18 ani gimnastica ritmică și 23 a fost antrenor, arbitru național și internațional.

„Au fost 3 luni extrem de intense. Mă așteptam la un ritm foarte susținut pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcții. Este un challenge”, spune Carmencita Constantin, actualul președinte al Federației Române de Gimnastică.

Noul șef de la gimnastică nu este deranjat de vocile contestatarilor care, după ce a câștigat alegerile, i-au reproșat că e om de afaceri și nu om de sport.

” Am realizat că cele mai puternice federații din lume,sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere și curaj să fac acest pas”, precizează Carmencita Constantin.

CITEȘTE ȘI: Soluţie istorică descoperită de specialişti: Secretul unei vieţi fără probleme de sănătate

Obiectiv: JO 2024

Carmencita Constantin nu lipsește de la nicio evaluare pe care centrele de gimnastică din țară le fac zilele acestea la București. Noua conducere a forului de gimnastică dorește să pregătească o generație care să aducă medalii la Jocurile Olimpice din 2024.

 „După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 și pentru participarea cu speranțe mult ridicate pentru 2024″, spune noul șef al gimnasticii.

Gina Gogean, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, campionate europene și mondiale, este antrenoarea care pregătește viitorul de aur al gimnasticii, la Centrul de la Deva din 2006. În prezent are o grupă de fetițe pe care le pregătește de la 7 ani.

„Sunt ca și mama lor, așa și trebuie să fim, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe calități….și de părinte și de psiholog și de antrenor în același timp și de prieten”, spune multipla campioană.

Deși nu au mai mult de 13 ani, fetițele pe care le antrenează vor să îi calce pe urme și au visuri mărețe.

 

 

 

 

 

Comentarii: