NUTRITIE

Clătitele pe care le preferă Regina Angliei: Ușor de făcut și foarte gustoase/ REȚETĂ

greatlifepublishing.net

Clătitele sunt plăcerea vinovată a multor oameni. Află că acum poți face clătite pufoase care sunt literalmente potrivite pentru o regină – la propriu! Iată rețeta preferată de desert a reginei Elisabeta a II-a: e extrem de simplă și de bună.

Rețeta ei personală a fost dezvăluită pentru prima dată într-o scrisoare publicată într-o carte numită „Letters of note”, scrisă de către autorul Shaun Usher, în anul 2013. Acestea nu sunt orice fel de clătite, mai exact sunt unele mult mai pufoase decât cele americane, care sunt puțin mai groase decât cele obișnuite – și sunt exact așa cum îi plac suveranei în vârstă de 94 de ani.

CITEȘTE ȘI: Medicii dezvăluie modelul care poate fi urmat de oricine: Cum a reuşit Regina Elisabeta să ajungă la 94 de ani

Rețeta reginei este atât de bună, încât chiar și fostul președinte american Dwight Eisenhower s-a declarat mare fan, după ce el și soția sa Marnie au vizitat-o pe regină la moșia ei din Balmoral, Scoția, când regina Elisabeta a II-a avea doar 34 de ani. De-a lungul șederii lor, monarhul le-a câștigat simpatia cu desertul ei și, ulterior, i-a scris o scrisoare personală președintelui, prin care i-a împărtășit rețeta.

pinterest

Ingrediente

  • Patru cești de faină
  • Patru linguri zahăr tos
  • Două cești cu lapte
  • Două ouă
  • Două lingurițe bicarbonat de sodiu
  • Două lingurițe bitartrat de potasiu
  • Două linguri de unt topit

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire fabuloasă făcută de Regina Elisabeta: Cum s-a ascuns de Ceauşescu într-un tufiş

Mod de preparare

Pasul 1: Bate ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din lapte, toate în același recipient.
Pasul 2: Adăugă făina și amestecă bine, adăugând restul de lapte, după cum este necesar, apoi untul topit.
Pasul 3: Încălzește puțin unt într-o tigaie, până se încinge. Toarnă două sau trei linguri mari de aluat (asigură-te că nu se ating unul pe celălalt) – acestea vor fi clătitele tale.
Pasul 4: Când aluatul clocotește deasupra, întoarce și pe partea cealaltă. Sunt gata când fiecare parte este ușor rumenită.
Pasul 6: Servește după bunul plac: cu fructe proaspete, sirop de arțar, gem, tu decizi!

Comentarii: