NUTRITIE SANATATE

Coaja de ou, un adevărat medicament natural. Cum poate fi folosită pentru a preveni numeroase afecțiuni

ciocolatasivanilie.ro

Te-ai gândit vreodată că după ce fierbi ouăle, ai putea să le valorifici coaja? Iată de ce aceasta ar fi o idee bună. Cel mai recomandat este să ai ouă bio, iar înainte de fierbere să le speli temeinic cu apă și bicarbonat.

După ce le-ai fiert, le decojești și le pisezi, fie cu ajutorul unei sticle, fie la blender sau râșniță de cafea. Praful obținut se amestecă energic cu miere, apoi se păstrează la frigider și se servește zilnic. Specialiștii în medicină alternativă spun că aceasta este cea mai bună sursă de calciu.

O altă metodă de a obține pudra din coajă de ou: Cojile se țin în apă fiartă câteva minute, pentru a elimina e bacteriile. După ce se scot din apă, se lasă la uscat peste noapte, apoi se coc în cuptor. Se mărunțește într-o râșniță de cafea pentru a obține o pudră fină și se depozitează într-un vas cu capac, la loc răcăros, fără umezeală, recomandă doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Unde găsim proteina pură? Secretele fabuloase ale ouălelor de găină şi de prepeliţă, ce spun experţii

Ce trebuie să știm despre coaja de ou?

O singură coajă de ou ne oferă cantitatea suficientă de calciu pentru o zi

Esențial pentru organism, calciul contribuie la dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor.

Reglarea ritmului cardiac

Ajută, de asemenea, la reglarea ritmului cardiac, la funcționarea normală a sistemului muscular, dar și la echilibrarea nivelului de magneziu, fosfor și potasiu din sânge.

Specialiștii au arătat că, obținut din coaja de ou, calciul este chiar mai bun decât cel obținut din suplimentele alimentare.

Osteoporoza

În tratamentele pentru osteoporoză, cercetătorii au observat beneficiile calciului, stronțiului și fluorului din coaja de ou asupra organismului, arătând efectul cert asupra metabolismului osos și stimulării creșterii cartilajelor.

În același timp, studiile clinice au arătat că în cazul femeilor aflate la postmenopauză care au dureri asociate osteoporozei cojile de ou pot fi de un real folos calmând și îmbunătățind mobilitatea pacienților.

De asemenea, s-a stabilit că tratamentul cu pulbere din coajă de ou oprește degenerarea osoasă, în unele cazuri, densitatea osoasă fiind chiar îmbunătățită.

Coaja de ou este însă eficientă și pentru protecția smalțul dentar

Astfel, pudra obținută din coaja de ou ajută la remineralizarea acestora. Pudra poate fi amestecată cu soluție de glicerină sau gel de metilceluloză și aplicată pe dinți. Este nu doar eficientă, ci și mai puțin toxică, spun specialiștii, fiind lipsită de plumb, aluminiu, mercur etc.

Putem valorifica însă nu doar coaja de la ou, ci și membrana ei, bogată în acid hialuronic, glucozamină, condroitină, colagen și aminoacizi.

Este un bun remediu pentru tulburările țesutului conjunctiv, materialul care menține împreună celulele vii din interiorul corpului.

CITEȘTE ȘI: Ouăle, între mit şi adevăr: Cât de importantă este de fapt culoarea cojilor şi a gălbenuşului

Membrana din coaja de ou mai poate fi folosită și pentru calmarea durerilor în artrită, gută și dureri de spate

De altfel, poate calma și alte dureri pe care în mod normal le tratăm cu analgezice sau antiinflamatoare.

Mai putem folosi membrana de la coaja de ou și pentru crăpături, răni mici ori arsuri, deoarece acționează ca un cicatrizant natural.

Comentarii: