NUTRITIE SANATATE

Colesterol mărit: Leguma care ajută la scăderea lui – Este ieftină și ai nevoie doar de 100 de grame

Foto: Pinterest.com

Colesterol mărit: Leguma care ajută la scăderea lui – Este ieftină și ai nevoie doar de 100 de grame. Potrivit nutriționistului Dr. May Simpkin, un aliment ieftin ajută la eliminarea colesterolului „rău” din organism în câteva săptămâni.

„Alimentele necostisitoare care pot ajuta în acest caz sunt legumele, care sunt deosebit de eficiente în reducerea nivelului ridicat de lipide din sânge. Includerea lor regulată în dietă ajută la reducerea cantității de depozite de colesterol din organism”, subliniază expertul.

Colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) este un tip de grăsime care se depune pe pereții arterelor, formând depozite focale (plăci). Creșterea acestora duce la vasoconstricție, la deteriorarea fluxului de sânge prin ele. Ca urmare, crește riscul de afectare a organelor care nu primesc sânge în volumul potrivit: cea mai mare probabilitate este să suferiți un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună rețetă de fasole verde la borcan

Colesterol mărit: Leguma care ajută la scăderea lui – Fasole

Vorbind despre cum se pot inversa daunele provocate vaselor de sânge de acumularea de colesterol, nutriționistul explică faptul că digestia leguminoaselor reduce absorbția lipidelor din intestine în sânge. De asemenea, favorizează creșterea bacteriilor intestinale benefice în colon.

„Fasolea are o capacitate extraordinară de a reduce nivelul de colesterol LDL din organism. Un studiu realizat de oamenii de știință canadieni a arătat că o porție zilnică de leguminoase consumată timp de șase săptămâni ar putea reduce nivelul colesterolului cu cinci procente. Conform acestui studiu, tot ce aveți nevoie este de 100 de grame de fasole sau leguminoase pe zi”, a mai spus expertul.

Alte beneficii ale fasolei

Beneficii pentru imunitate

Vitamina C pe care o conține fasolea este un antioxidant natural. Aceasta protejează organismul de procesele oxidative și susține activitatea leucocitelor. Datorită acțiunii antioxidanților, procesele inflamatorii cronice care se dezvoltă în organism sub influența factorilor de mediu nefavorabili sunt încetinite, iar sistemul imunitar este activat.

Întărește oasele

Ffasolea este bogată în mangan, un mineral care este implicat în multe procese vitale din organism. De asemenea, este important pentru metabolismul celular și pentru rezistența oaselor.

Prevenirea anemiei

Această boală se dezvoltă din cauza nivelului prea scăzut de hemoglobină și a lipsei de globule roșii. Cu anemie, aproape toate organele și sistemele corpului au de suferit, inclusiv eficiența redusă a creierului și a inimii, imunitatea slăbită și slăbiciunea generală.

Fasolea conține aproximativ 18% din valoarea zilnică de fier la 100 g de produs, astfel încât pentru cei cărora nu le plac produsele din carne, se recomandă includerea leguminoaselor în alimentație.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Ce să pui în oala în care gătești fasolea pentru ca aceasta să fiarbă de două ori mai repede

Beneficii pentru dinți

Fasolea conține calciu, fosfor și vitamina D. Fosforul din organism este responsabil pentru menținerea dinților sănătoși, iar vitamina D și calciul contribuie la sporirea acestui efect, potrivit actualno.com.

Comentarii: