NUTRITIE SANATATE

Combinaţia anti-toxine: Beneficiile consumului de zeamă de lămâie cu ulei de măsline

Foto: Pinterest.com

Lămâia și uleiul de măsline sunt printre cele mai puternice ingrediente ce luptă împotriva acumulării de toxine și întăresc sistemul imunitar. Combinația dintre cele două reprezintă unul dintre cele mai cunoscute soluții pentru detoxifiere:

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci zeama stoarsă de la o lămâie cu o cantitate egală de ulei de măsine extravirgin și să iei în fiecare zi câte o linguriță din această băutură, recomandă feminis.ro. Pentru cele mai bune rezultate a se consuma această linguriță dimineața, pe stomacul gol.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Proprietățile ingredientelor

Uleiul de măsline extravirgin este un ulei natural derivat din fructele măslinului, asupra cărora procesul de culegere nu a alterat calitatea sau cantitatea nutrienților, deci este bogat în vitamine și minerale.

Lămâile se numără printre cele mai sînătoase fructe din lume, deoarece conțin multă vitamina C, B, proteină, potasiu, carbohidrați și fosfor. De asemenea, ele sunt bogate în flavonoizi, care au calități antioxidante.

Beneficiile amestecului din zeamă de lămâie și ulei de măsline

  • Îmbunătățește sănătatea inimii prin susținerea circulației sanguine și stabilizarea nivelului de colesterol.
  • Menține sănătatea ficatului și a vezicii biliare prin detoxifierea organismului, tratarea oboselii, a inflamațiilor și a senzația de greutate musculară.
  • Luptă împotriva indigestiei prin lubrifierea mucoasei deigestive și activarea vezicii.
  • Îmbunătățește aspectul pielii, a unghiilor și a părului, deoarece are puternice proprietăți antiseptice și astringente care tratează problemele pielii, țin sub control mătreața și fac părul să strălucească de sănătate.
  • Tratează artrita și durerile reumatice, pentru că are proprietăți anti-inflamatorii.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care învinge gripa și infecțiile. Ușor de preparat, cu un ingredient pe care îl ai în casă

Poți începe oricând să faci o cură de detoxifiere și vei simți îmbunătățiri după numai câteva zile.

Comentarii: