NUTRITIE SANATATE

Combinația de alimente care topește surplusul de grăsime și reglează glicemia

nadialim.com/

Combinația de alimente care topește surplusul de grăsime și reglează glicemia.În timp ce beneficiile consumului de iaurt, bacteriile valoroase care susțin sănătatea stomacului și a intestinelor pe care le veți găsi în el sunt cunoscute pe scară largă, beneficiile consumului de turmeric rămân neapreciate și un mister pentru majoritatea consumatorilor.

Tratăm turmericul ca pe un condiment, ratând adesea informația importantă că este de fapt o plantă cu efecte benefice asupra sănătății datorită compusului medicinal curcumină pe care îl conține.

O serie de studii arată că, în comparație cu medicina convențională, curcumina nu are o eficacitate și o eficiență mai slabe decât un număr mare de medicamente fabricate de industria farmaceutică. Se pare, însă, că turmericul este și un agent de înfrumusețare – pentru o piele sănătoasă și o talie subțire.

Consumul regulat de turmeric cu iaurt este un mod scurt și eficient de a reduce greutatea și o cale de ieșire cu succes din lupta cu kilogramele în plus.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în organism dacă bei în fiecare dimineață apă cu turmeric

Combinația de alimente care topește surplusul de grăsime și reglează glicemia – Turmeric cu iaurt

De fapt, consumul de turmeric cu iaurt care duce la controlul greutății și pierderea în greutate nu este vorba de magie, ci de știință. Turmericul își datorează proprietățile și rezultatele curcuminei în ceea ce privește pierderea în greutate. Planta ajută la controlul eficient al nivelului de zahăr din sânge, evitând astfel senzația de foame, mâncatul în exces și consumul de prea multe calorii.

Ingredientul bioactiv al plantei – curcumina – este cel care ajută la prevenirea formării de celule grase mature, susținând astfel procesul de slăbire. Rețineți, totuși, că acesta nu este un panaceu – pentru a face față obezității și supraponderalității sunt necesare exerciții fizice, o dietă echilibrată și un regim alimentar adecvat pentru controlul greutății.

Administrarea turmericului fără a face schimbări în obiceiurile, dieta și activitatea dumneavoastră nu va produce rezultate semnificative sau vizibile. Doar o abordare complexă vă va ajuta să vă bucurați de o talie subțire și de o sănătate bună.

Un studiu publicat în Journal of Nutrition indică curcumina, ingredientul activ din turmeric, ca fiind unul dintre cei mai buni agenți de reducere a grăsimii corporale și a circumferinței taliei. O serie de alte studii susțin acest fapt.

Curcuminoidele își obțin rezultatele excelente prin reducerea inflamației și îmbunătățirea sensibilității la insulină. Astfel, „furat” din bucătăria indiană, astăzi turmericul este vândut și sub formă de tablete – pentru sănătate, frumusețe, pierdere în greutate și o talie subțire.

Turmericul sprijină pierderea în greutate deoarece:

  • Arzător natural de grăsimi Arzătoarele naturale de grăsimi ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor în organism și ard grăsimile în mod natural. De fapt, duce la o creștere a termogenezei – producerea de căldură în organism, ceea ce crește cheltuielile de calorii, arderea lor, este mai ușor de obținut un deficit caloric, iar deficitul caloric este primul ajutor al unei talii subțiri.
  • Un agent antiinflamator în organism Se știe că procesele inflamatorii nu numai că împiedică pierderea în greutate, dar sunt și cauza creșterii în greutate. Atunci când organismul este inflamat, acesta stochează mai multă grăsime. Curcumina , cu proprietățile sale antiinflamatorii puternice, tratează inflamația și ajută astfel la pierderea în greutate.

Reglează zahărul din sânge

Unul dintre cele mai importante obstacole în calea pierderii în greutate are legătură cu scăderile și vârfurile bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Nu numai că acestea împiedică menținerea unei bune stări de sănătate, dar pot fi, de asemenea, la originea foamei, care este inamicul numărul 1 al oricărei diete și al oricărui regim de slăbire. Turmericul ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, ajutându-vă pe drumul spre o talie subțire.

De ce turmeric cu iaurt?

Am înțeles de ce turmericul este util în lupta împotriva kilogramelor în plus, dar de ce cu iaurt?

În primul rând, te ajută să slăbești și dacă înlocuiești cu el deserturile zaharoase.

În al doilea rând, este o sursă valoroasă de bacterii benefice, curăță intestinele, iar detoxifierea este o parte importantă a oricărei diete.

În al treilea rând, este delicios, iar gustul bun te va ajuta să nu uiți de aportul zilnic de turmeric.

Aveți grijă doar ce lapte alegeți – trebuie să fie adevărat, nu un produs de imitație, să aibă un conținut scăzut de grăsimi și să nu conțină fructe, zahăr și alți aditivi.

CITEȘTE ȘI: Băutura delicioasă care ajută în lupta cu răceală: Rețeta de Smoothie cu ananas și turmeric

Când nu poți beneficia de combinația de turmeric cu iaurt pentru pierderea în greutate?

Pacienții care suferă de un nivel ridicat de colesterol și care iau medicamente pentru această problemă nu ar trebui să consume turmeric și nu ar trebui să folosească medicamente și alte produse de slăbit care conțin curcumină. Trebuie să ai grijă la consumul de turmeric dacă suferi de probleme stomacale, deoarece printre efectele secundare ale plantei minune se numără și anume stomacul deranjat, diareea, greața.

Persoanele care suferă de dureri de cap și migrene ar trebui să evite să ia turmeric, deoarece poate duce, de asemenea, la dureri de cap și, astfel, poate exacerba disconfortul celor care suferă deja de durerea sâcâitoare, potrivit actualno.com.

Comentarii: