NUTRITIE SANATATE

Combinația de condimente care combate inflamația și reduce durerea

Combinația de condimente care combate inflamația și reduce durerea.

Turmericul, cunoscut și sub numele de condimentul auriu, este o plantă înaltă care crește în Asia și America Centrală. Acesta dă curry-ului culoarea galbenă și este folosit în medicina tradițională indiană de mii de ani pentru a trata diverse afecțiuni. Studiile susțin utilizarea sa și arată că ar putea avea beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, combinarea turmericului cu piper negru îi poate spori efectele.

Combinația de condimente: Principalele ingrediente active

În ultimii ani, cercetările au confirmat faptul că turmericul are proprietăți medicinale. Atât turmericul, cât și piperul negru au ingrediente active cheie care contribuie la proprietățile lor antiinflamatorii, antioxidante și de combatere a bolilor.

Curcumina din turmeric

Compușii cheie din turmeric se numesc curcuminoizi. Curcumina în sine este ingredientul cel mai activ și cel mai important. În calitate de polifenol, curcumina are mai multe beneficii pentru sănătate. Este un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale curcuminei este că nu este bine absorbită în organism.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai sănătoase condimente: Beneficiile uimitoare ale piperului negru

Piperina din piperul negru

Piperul negru conține compusul bioactiv piperina, care este un alcaloid ca și capsaicina, componenta activă care se găsește în pudra de ardei iute și în piperul cayenne.

S-a demonstrat că piperina ajută la ameliorarea stărilor de greață, a durerilor de cap și a indigestiei și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Cu toate acestea, cel mai important beneficiu al acesteia poate fi capacitatea sa de a crește absorbția curcuminei.

Piperina îmbunătățește absorbția curcuminei Din păcate, curcumina din turmeric este slab absorbită în fluxul sanguin. Drept urmare, este posibil să nu beneficiați de beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, adăugarea de piper negru poate ajuta.

Combinația de condimente

Cercetările confirmă faptul că combinarea piperinei din piperul negru cu curcumina din turmeric îmbunătățește absorbția acesteia cu până la 2000%. Există în prezent două teorii cu privire la modul în care funcționează acest lucru.

În primul rând, piperina facilitează trecerea curcuminei prin peretele intestinal și în fluxul sanguin.

În al doilea rând, aceasta poate încetini descompunerea curcuminei de către ficat, crescând nivelul acesteia în sânge. Prin urmare, combinarea curcuminei cu piperina sporește potențialele sale beneficii pentru sănătate.

Combinația de condimente: Combate inflamația și ajută la reducerea durerii

Curcumina are proprietăți antiinflamatorii puternice. De fapt, este atât de puternic încât unele studii arată că se potrivește cu puterea unor medicamente antiinflamatoare, fără efectele secundare negative.

Studiile arată, de asemenea, că turmericul poate juca un rol în prevenirea și tratamentul artritei, o boală caracterizată prin inflamație și durere la nivelul articulațiilor.

Proprietățile antiinflamatorii ale curcuminei sunt adesea lăudate pentru reducerea durerii și a disconfortului temporar. S-a demonstrat, de asemenea, că piperina are proprietăți antiinflamatorii și antiartritice. Aceasta ajută la desensibilizarea unui receptor specific al durerii din organism, ceea ce poate reduce și mai mult senzația de disconfort.

Atunci când sunt combinate, curcumina și piperina sunt un duo antiinflamator puternic care poate ajuta la reducerea disconfortului și a durerii.

Combinația de condimente: Ajută digestia

Medicina indiană se bazează de mii de ani pe turmeric pentru a ajuta digestia. Studiile moderne susțin utilizarea sa, arătând că poate ajuta la reducerea spasmelor intestinale și a flatulenței. S-a demonstrat că piperina crește activitatea enzimelor digestive din intestin, ceea ce ajută organismul să proceseze alimentele mai rapid și mai ușor.

În plus, proprietățile antiinflamatorii ale turmericului și piperinei pot ajuta la reducerea inflamației din intestin, ceea ce poate ajuta digestia.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 condimente benefice pentru ficat: Îl protejează, îl ajută să se regenereze și protejează întregul organism

Combinația de condimente: Siguranță și dozare

Curcumina și piperina sunt considerate, în general, sigure. Nu există recomandări oficiale pentru consumul niciunuia dintre ei și nu a fost stabilit un aport maxim acceptabil. Unele persoane pot prezenta efecte secundare, cum ar fi greață, dureri de cap și erupții cutanate, după administrarea de curcumină în doze mari.

Prin urmare, este important să respectați recomandările privind dozajul de pe ambalajul suplimentului. În cultura indiană, turmericul și piperul negru sunt consumate în mod obișnuit în ceai, adesea combinate cu ulei de măsline, ulei de cocos, miere și ghimbir.

Deoarece curcumina este solubilă în grăsimi, consumarea acesteia cu grăsimi poate crește absorbția sa.

Cu toate acestea, pentru a beneficia pe deplin de beneficiile medicinale ale curcuminei , aceasta este cel mai bine consumată sub formă de supliment combinată cu piperină, potrivit actualno.com.

Comentarii: